Dansk massefyring i finsk kødkoncern

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

HKSkan fyrer mellem 85 og 95 medarbejdere

Det er faldende efterspørgsel efter kyllinger og for stor slagtekapacitet, der har fået indtjeningen til at dykke hos en Skandinaviens førende producenter af kyllingekød, den finske kødkoncern, HKSkan.

Det fører nu til drastiske fyringer på slagteriet i Nordjylland. Koncernens danske selskab, HKScan Denmark A/S, forbereder lukning af både slagtning, partering og udbening i virksomhedens Skovsgaard-afdeling, mens pakkeriet bliver opretholdt.

Tilbage i Skovsgaard ventes ca. 50 timelønnede og funktionærer fortsat at være beskæftiget med pakning af kyllingekød. Samtidig skal der fyres omkring 10 funktionærer i Vinderup ved Struer i Vestjylland.

Med den planlagte omlægning venter HKScan at ansætte yderligere omkring 40 timelønnede i Vinderup. Ændringerne ventes at træde i kraft med udgangen af marts 2015.

Med afskedigelse af 115-125 medarbejdere i Skovsgaard og effektiviseringer på afdelingen i Vinderup regner koncernen med besparelser på omkring 40 millioner kroner om året.

Fra udgangen af marts vil der samlet været skåret mellem 85 og 95 medarbejdere væk i Skovsgaard og Vinderup.

”Vi har desværre set en vigende efterspørgsel, og vi forventer at skulle slagte færre kyllinger i 2015. Da vi snart er færdige med ombygningen af vores produktionsanlæg i Vinderup efter branden i 2012, har vi alt for megen produktionskapacitet i Danmark. Samtidig er vi i gang med at bringe vores forretning i Danmark i balance, så vi igen kan begynde at tjene penge. For at nå det mål skal vi nedbringe vores omkostninger,« siger adm. direktør i HKScan Denmark A/S, Anders Jeppesen Jensen.

HKScan Denmark A/S havde ved årsskiftet 2014-2015 ca. 750 ansatte og er en førende producent af kyllingekød til såvel Danmark og i de andre nordiske lande.

Powered by Labrador CMS