Dansk Metal forventer 4000 nye industrijob i år

Dansk Metal fastholder de positive forventninger til industribeskæftigelsen for hele 2014. Foto: Erwin Wodicka/Colourbox/ERWIN WODICKA – WODICKA@AON.AT
Udgivet Opdateret

Opbremsningen i dansk økonomi og sanktionerne mod Rusland ændrer ikke Dansk Metals jobprognose for i år.

Danske fabriksgulve og produktionsanlæg har ved nytår fået tilgang af 4.000 flere medarbejdere i år.

Den prognose fastholder Dansk Metal på trods af, at dansk økonomi oplevede en opbremsning i 2. kvartal af 2014.

Heller ikke Ruslands importstop af fødevarer fra Vesten, herunder EU, får fagforeningen for over 100.000 lønmodtagere inden for mekanik, teknik og it til at ændre forventningerne.

– Vi ser ikke tallene som udtryk for en opbremsning af dansk økonomi, men mere et udtryk for, at forventningerne har været for høje. Men vi har allerede indhentet mange af de 4.000 job, og derfor forventer ikke, at fremgangen i industribeskæftigelsen vil falde på baggrund af de lidt negative udsigter, siger økonom i Dansk Metal Mikkel Skydsgaard til Newspaq.

Løftet i industriens beskæftigelse på 4.000 job i år svarer til en fremgang på 1,3 procent i forhold til 2013.

I andet kvartal af i år steg industribeskæftigelsen med 1.200 personer, når der tages højde for sæsonvariation, viser nye tal fra nationalregnskabet, som Danmarks Statistik.

Efter en stigning i industriens beskæftigelse for fjerde kvartal i træk betyder det, at der nu er 3.800 flere industriansatte i forhold til 2. kvartal 2013.

Forventningen om klar fremgang i industriens beskæftigelse står i kontrast til skønnet i Økonomisk Redegørelse fra august 2014, hvor der Økonomi- og indenrigsministeriet forudser et fald i industriens beskæftigelse på 1.000 personer i forhold til prognosen fra maj.

Newspaq

Powered by Labrador CMS