Dansk nederlag i nordisk opgør

Svenske Caroline Seger jubler efter sit mål til 1-0 over Danmark. Det blev desværre for Danmark kampens eneste mål. Foto: Adam Ihse /Scanpix
Udgivet Opdateret

1-0. Det blev resultatet af kampen mellem Sverige og Danmark.

59 minutter. Så længe kunne den danske keeper Stina Lykke holde håbet om et dansk point ude mod Sverige i live. Så måtte en ellers storspillende sidste skanse give fortabt, da hun blev passeret med et fladt skud fra Caroline Seger mellem benene. Det blev det eneste mål, og dermed må man bare håbe, at de danske mænd har større held med at besejre svenskerne i EM playoff-kampene, når det bliver deres tur den 14. og 17. november.
Indtil det ærgerlige mål havde OB-keeperen udrettet små mirakler. Svenskerne lagde gennem det meste af kampen et tungt pres på det danske mål, og det udløste flere store chancer. To gange var de alene igennem, men begge gange gjorde den danske keeper sig bred og afværgede 100 procent-chancerne.

I det hele taget voldte de svenske angribere det danske forsvar store problemer. Især Olivia Schough på højrekanten var svær at holde nede, og det var da også den 24-årige Eskilstuna-spiller med en fortid i Bayern München, som lagde op til målet.

 

I den modsatte ende var det nærmest umuligt for de danske angribere at komme frem til åbenlyse chancer. Det blev fortrinsvis til skud fra distancen, som aldrig blev rigtigt farlige. Hverken Nadia Nadim eller Pernille Harder formåede for alvor at teste Hedvig Lindahl, som til daglig vogter målet i Chelsea.

Til sidst var indskiftede Louise Lundsgaard tæt på at udligne, da hun blev spillet fri af Harder, men Brøndby-angriberens forsøg strøg forbi stolpen.

Danmark er stadig lillesøster

Kampen illustrerede, at Danmark stadig er lillesøster i forhold til nabolandet, når det kommer til kvindefodbold. Ude på banen var svenskerne hele tiden et skridt foran, og 11.244 tilskuere på Gamla Ullevi til sammenligning med de 3303 par øjne til Danmarks kvalifikationskamp mod Moldova i sidste uge i Viborg fortæller også, at fodboldkvinderne hinsidan nyder større opmærksomhed.

Med det beskedne nederlag i Göteborg er danskerne kommet hæderligt fra land i EM-kvalifikationspulje 4. Torsdag blev gruppens forventede prügelknabe Moldova besejret 4-0, og Sverige er et hold, som alle får det svært imod. Derimod bliver kampene mod Polen og Slovakiet afgørende for, om danskerne i 2017 i Holland igen skal være med ved en EM-slutrunde. De seks bedste toere i de otte puljer går videre sammen med gruppevinderne, mens de to toere med færrest point skal ud i playoff.

Dermed bliver den næste kamp ude mod Slovakiet den 26. november en nøglekamp for danskerne.

Ved sidste EM-slutrunde i 2013 i Sverige sikrede de danske kvinder sig en overraskende bronzemedalje. Til gengæld havde de rød-hvide slet ikke kvalificeret sig til den forgangne sommers VM-slutrunde i Canada.

Powered by Labrador CMS