Dansk rejseselskab er gået konkurs

USA Tours er gået konkurs. Kunder med rejser hos selskabet kan muligvis komme afsted alligevel

USA Tours går konkurs efter svær periode under corona
USA Tours går konkurs efter svær periode under corona
Udgivet Opdateret

Rejseselskabet USA Tours er gået konkurs.

Det oplyser Rejsegarantifonden i en pressemeddelelse, og det bekræftes af direktør Alexander Søderberg.

- Vi har de facto været lukket i 19 måneder, og hjælpen har ikke kunnet række til det.

- Vi har virkelig prøvet at strække den og spare alt, hvad vi kunne, men det har bare desværre ikke været nok, siger han.

Han fortæller, at selskabet var omkring 35 ansatte inden corona, men til sidst kun har været seks ansatte.

Åbner for indrejse

USA varslede for nylig, at landet fra 1. november åbner for indrejse fra en række lande - herunder Danmark - men det har USA Tours ikke turdet hænge sin hat på.

- Vi er meget tæt på at kunne se noget, der ser lidt positivt ud. Der er bare ingen, der ved det, og det kan pludselig ændre sig. Det har vi prøvet lidt for mange gange under corona.

- Vi har allerede i den her uge set Magnus Heunicke være ude og advare om restriktioner igen, siger han.

Alexander Søderberg fortæller, at selskabet er i dialog med kurator om en løsning, så man kan sende de kunder afsted, der har bestilt rejser hos selskabet efter 1. november.

Rejsegarantifonden oplyser på sin hjemmeside, at kunder med rejser hos USA Tours derfor ikke skal anmelde krav på nuværende tidspunkt.

Alexander Søderberg fortæller, at man arbejder på at kunne drive navnet videre i et nyt selskab og i en mindre skala.

Hvad dækker Rejsegarantifonden?

Hovedreglen er, at fonden dækker:

  • pakkerejser, der er købt af dansketablerede rejseudbydere eller formidlere for udenlandske rejsearrangører. Når du køber en pakkerejse, er rejseudbyderen ansvarlig for, at alle dele i pakken bliver leveret.
  • sammensatte rejsearrangementer, hvor du har købt mindst to forskellige typer rejseydelser, som indgår i den samme rejse eller ferie, uden at det udgør en pakkerejse. Et sammensat rejsearrangement kan fx være, hvis du betaler for fx fly og hotel hver for sig, men køber dem samme sted. Ved et sammensat rejsearrangement er hver enkelt leverandør ansvarlig for at levere sin del af rejsen. Du skal være opmærksom på, at Rejsegarantifonden ikke nødvendigvis dækker hele det sammensatte rejsearrangement. Læs mere i afsnittet om sammensatte rejsearrangementer.
  • Desuden kan fonden sørge for hjemrejse, hvis du alene har købt en flyrejse, og hvis flyselskabet går konkurs. Det er en forudsætning, at du har en hjemrejsebillet til en dansk lufthavn.

Fonden dækker ikke, hvis pakkerejsen eller det sammensatte rejsearrangement varer under 24 timer, medmindre de omfatter en overnatning.

Rejsegarantifondens dækning sker ved garantier stillet af rejseudbyderne og en særskilt flykonkursordning, der finansieres via et passagerbidrag på 2 kroner per afrejst passager fra en dansk lufthavn.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Powered by Labrador CMS