Dansk stjerne bekender politisk kulør

Har meldt sig ind i Socialdemokratiet

Pilou Asbæk spillede rollen som Euron Greyjoy i serien 'Game of Thrones'. (Arkivfoto).
Pilou Asbæk spillede rollen som Euron Greyjoy i serien "Game of Thrones". (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Han har før blandet sig i politik.

Nu melder han sig officielt ind i samtalen på partiniveau.

Pilou Asbæk, som fik sit folkelige gennembrud i den politiske tv-serie "Borgen" som spindoktoren Kasper Juul, er nemlig blevet medlem af Socialdemokratiet.

Det bekræfter den 39-årige skuespiller på sin twitterprofil.

- Der blev sagt "if you can't join them, beat them". Jeg tænker omvendt. Join them, talk to them. Så nu har jeg altså meldt mig ind i Socialdemokratiet for at tale deres flygtningepolitik imod indefra, lyder det.

- Wish me luck. Jeg skal nok blive en total fiasko, men intet vove intet vinde, skriver Pilou Asbæk, som fik sit internationale gennembrud i HBO-serien "Game of Thrones".

Har tidligere blandet sig

Han har tidligere blandet sig i debatten om flygtningepolitik.

Blandt andet skrev han i maj sidste år kronikken "Nationen, der gik baglæns" i Berlingske. Her kritiserede han den socialdemokratiske regerings håndtering af børnene i de kurdiskkontrollerede fangelejre i Syrien.

Skaber splittelse

Han mener også, at retorikken skaber en splittelse mellem borgerne i samfundet. Dengang lød det:

- Min kritik handler om en negativ dem og os-retorik, der skaber modsætning mellem det danske samfund og vores muslimske medborgere. Den handler om en menneskefjendsk flygtningepolitik.

- Og den handler om, hvordan store dele af det politiske landskab med regeringen i spidsen ikke blot nægter at tage ansvar for at skabe en splittelse i samfundet, men igen og igen opildner fremmedfjendsk og hadefuld retorik.

Powered by Labrador CMS