Dansk virksomhed sender million til Nepal

Grundfos sender nu en million kroner til ofrene for jordskælvet i Nepal. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Udgivet Opdateret

De mange mennesker i Nepal, der mangler alt efter jordskælvet, får nu hjælp fra Bjerringbro. Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) har besluttet at donere en million kroner til det humanitære hjælpearbejde i Nepal, som Folkekirkens Nødhjælp udfører

Flere millioner i Nepal er påvirket af det værste jordskælv i 80 år. Mens det fulde omfang af katastrofen stadig gøres op, er der et presserende behov for at hjælpe de mange ofre, som har måttet forlade hus og hjem. Hundredtusindvis af fordrevne må bo i interimistiske telte på åbne pladser eller i naboers haver.

– Vi kan se mennesker, som mangler alt, selv noget så basalt som vand. Derfor har vi besluttet at hjælpe Folkekirkens Nødhjælp med at sikre rent vand til de allermest udsatte, siger fondsdirektør Christian Hartvig i en pressemeddelelse.

Skal sikre rent vand

Fondens donation skal hjælpe 10.000 af de allermest udsatte nær epicentret med at få vand og ordentlige sanitære forhold. Konkret betyder det indkøb og opstilling af anlæg, der kan rense beskidt vand, så det kan drikkes. Desuden medfølger vandreservoirs, generatorer, haner, latriner, spande og sæbe. Materiellet stod allerede klar i nærområderne, og det er nu lastet og på vej til Nepal.

– Vand redder liv. Rent vand og sanitet forhindrer sygdom, og vi er meget taknemmelige for donationen fra Poul Due Jensens Fond. Vi har arbejdet sammen med fonden i andre udviklingslande og er glade for det forstærkede partnerskab, siger generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Partnerskab sikrer at hjælpen når frem

Poul Due Jensens Fond kender i forvejen Folkekirkens Nødhjælp fra projekter med vand i andre udviklingslande og har fuld tillid til at materiellet når frem til dem der har mest brug for det.

– Folkekirkens Nødhjælp har været i Nepal i årevis og kender derfor de lokale samarbejdspartnere rigtig godt. Vi ved, at de får hjælpen frem hurtigt og effektivt, og det har været en vigtig faktor i vores valg af partner, siger Christian Hartvig.

Folkekirkens Nødhjælps 25 medarbejdere er sammen med 20 lokale partnere i Nepal i fuld gang med at hjælpe med mad og vand, og materiellet til vand og sanitet forventes leveret inden for de nærmeste dage

Powered by Labrador CMS