Danske 3F’ere vil strejke sammen med piloter

Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Udgivet Opdateret

3F varsler sympatistrejke med Norwegians piloter

Om to uger kan Norwegian stå uden brændstof til flyene og uden folk til at pakke lastrummet med passagerernes kufferter, hvis det 3F-ansatte lufthavnspersonale går i strejke.

Og det første varsel om sympatistrejke er netop udsendt fredag morgen, oplyser 3F i en pressemeddelelse.

»Det er ikke hverdagskost, at en konflikt mellem ansatte og en virksomhed i et andet nordisk land kan brede sig til Danmark. Men ansatte i luftfarten er i øjeblikket udsat for et særdeles hårdt pres, når det gælder deres løn og ansættelsesvilkår. Og det kan hurtigt blive ansatte i danske selskaber, der får brug for sympati og bistand fra norske og svenske kolleger,« siger Jan Villadsen, der er formand for 3Fs Transportgruppe og for Nordisk Transportarbejder Føderation, i pressemeddelelsen

Han oplyser, at Nordisk Transportarbejder Føderation opfordrer sine medlemsforbund i Norden til at støtte piloterne i Norwegian i konflikten om løn- og arbejdsvilkår for selskabets personale. Lavprisselskabets piloter i Norge, Sverige og Danmark har strejket siden onsdag.

»Vi står i en situation, hvor flybilletter bliver billigere og billigere, imens konkurrencen bliver hårdere og hårdere, og flyselskab efter flyselskab sender regningen videre til sine ansatte. Den udvikling er vi blevet bedt om at hjælpe piloterne i Norwegian Air med at vende. De ønsker bistand til at sikre fair transport i stedet for et ræs mod bunden. Det har vi tilkendegivet, at vi vil støtte,« siger Jan Villadsen.

Torsdag var det serviceforbundet, hvis ansatte blandt andet varetager sikkerhedskontrol og rengøring i Københavns Lufthavn Kastrup, samt piloter og kabinepersonale i en række selskaber, som varslede sympatikonflikt med to ugers varsel.

Powered by Labrador CMS