Danske søstre størst i Norge

Inden for det næste år forventes antallet af Søstrene Grene forretninger i Norge at overstige antallet i Danmark, mener administrerende direktør Mikkel Grene.
Udgivet Opdateret

Inden for de næste 12 måneder forventes den 42 år gamle, danske konceptkæde Søstrene Grene at blive overhalet på sin egen hjemmebane af de norske naboer. Antallet af butikker i Norge vil snart overstige antallet i Danmark, lyder det fra kædens administrerende direktør, Mikkel Grene.

Dæmpet lys, snørklede gange, en svag duft af krydderier og te. Nordmændene holder tilsyneladende af at drømme sig væk i den særlige atmosfære i Søstrene Grenes forretninger. Så meget, at administrerende direktør i Søstrene Grene, Mikkel Grene, nu anslår, at kædens hjemland vil blive overhalet på antallet af butikker.

– I 2015 vil vi fortsætte med at åbne butikker i både Danmark og Norge. Men her på kontoret i Århus er der enighed om, at den enorme interesse fra nordmændene i det danske koncept vil betyde, at Norge inden længe vil indhente Danmark på antallet af butikker, siger Mikkel Grene, og fortsætter:

– Der har været stor interesse fra Norge – ikke kun fra kunderne – men også fra udlejere, som har oplevet, at nabobutikkerne har fået en permanent omsætningsvækst, efter at Søstrene Grene har åbnet en butik, på grund af øget kundetilstrømning. Så vi har den seneste tid fået mange interessante henvendelser blandt andet fra de store center-administratorer i Norge.

Åbner butik i Lillehammer

Søstrene Grene har i dag 37 butikker i Danmark og 34 i Norge. Sidst på måneden slår Søstrene Grene dørene op for deres næste norske butik – denne gang i Lillehammer. I 2011 var der kun 12 Søstrene Grene-butikker i landet, så det er gået hurtigt de seneste år.

– Vi har i de seneste år udvidet vores koncept til mange lande i Europa og resten af verden, men vi er ekspanderet i Norge med en hidtil uset hastighed i forhold til de andre lande, og det er også derfor, det snart vil blive Søstrene Grenes største marked, siger Mikkel Grene.

Dansk design hitter hos Nordmænd

Søstrene Grenes Retail Expansion Manager, Bjørn Bach Eriksen, har boet i Norge i to år. Han mener, at det danske koncept matcher med den norske handelsmentalitet og positive oplevelse af Danmark.

– Nordmændene holder om nogen af at gøre en god handel, og så kan de lide det skandinaviske design. Derfor appellerer de små priser i Søstrene Grenes butikker til dem, siger Bjørn Bach Eriksen og fortsætter:

– Vores forretninger er bygget i snørklede gange, og vores varer ligger i trækasser, og man kan få lov at føle og prøve varen i butikken. Vi bestræber os altid på at give kunderne en positiv og æstetisk oplevelse – både i kraft af butikken og varen som kunderne får med hjem, siger Bjørn Bach Eriksen.

Søstrene Grene åbnede deres første butik i Norge i 2005.

Powered by Labrador CMS