Danske turister fanget: Rejseselskaber aflyser udflugter

Angreb fredag nær Giza kostede fire mennesker livet. Danske rejseselskaber aflyser nu ture til Kairo-området.

Fredag eksploderede en vejsidebombe under en turistbus nær pyramiderne ved den egyptiske by Giza. Foto: Mohamed El-Shahed/AFP
Udgivet Opdateret

Den seneste urolighed i Egypten får nu vidtrækkende konsekvenser for turister, der havde drømt om at se Kairo og området her omkring. Rejseselskaberne TUI og Spies har aflyst udflugter til Kairo-området for deres gæster i Egypten efter et bombeangreb fredag nær Giza-pyramiderne.

Det oplyser pressechef for TUI Danmark Mikkel Hansen og pressekontakt hos Spies Lisbeth Nedergaard til Ritzau.

– En situation som den her er altid lidt usikker, og sikkerheden kommer før alt andet. Derfor har vi indstillet udflugter for nu til det område, siger Mikkel Hansen.

– Men ellers er der ikke noget usikkerhed, hvor vores gæster befinder sig lige nu.

Ved angrebet fredag eksploderede en vejsidebombe under en turistbus nær pyramiderne ved den egyptiske by Giza.

Tre turister og en rejseguide, der befandt sig i bussen, blev dræbt ved eksplosionen, og mindst 11 blev såret.

Danskere elsker landet

Mange danske gæster befinder sig blandt andet i Hurghada-området og i ved Sharm el-Sheikh flere hundrede kilometer fra Kairo.

TUI har omkring 900 danske rejsende i Egypten netop nu. Ingen af selskaberne har turister boende i området ved hovedstaden, oplyser de.

Rejseselskaberne ved endnu ikke, hvor længe aflysningerne af udflugter til Kairo vil gælde.

Ministerium følger sagen

Udenrigsministeriet udsendte fredag følgende melding om Egypten i kølvandet på bombeangrebet:

– De kommende dage må du forvente en øget tilstedeværelse af sikkerhedsstyrker særligt i Giza-området. Følg de egyptiske myndigheders anvisninger.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at turister i de kommende dage må forvente øget tilstedeværelser af sikkerhedsstyrker, særligt i Giza-området. Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer folk til at følge myndighedernes anvisninger og kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice på +45 33 92 11 12, hvis man har brug for hjælp.

Kørte over hjemmelavet bombe

Det egyptiske indenrigsministerium fortæller til nyhedsbureauet AFP, at de to dræbte er fra Vietnam.

I en udtalelse skriver ministeriet, at der var 14 turister fra Vietnam om bord i bussen. Derudover var der en turguide og en chauffør, der begge var egyptere, om bord.

Bussen kørte klokken kvart i seks fredag aften over en hjemmelavet bombe. Både chauffør og turguide er blandt de sårede.

Ved Giza ligger et område med flere pyramider. Den mest kendte er nok Cheopspyramiden. Ved siden af de tre store pyramider i området ligger figuren Sfinksen. Dens formål har angiveligt været at vogte over pyramiderne.

Området er blevet opslugt af storbyen Kairo men er et velbesøgt turistmål.

Powered by Labrador CMS