Dansker ude efter voldsom skade

Althea Reinhardt er fortsat påvirket af en hjernerystelse og har meldt afbud til håndboldlandsholdet

Udgivet Opdateret

Håndboldlandstræner Jesper Jensen må undvære et af sine sikre kort i truppen til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Østrig og Færøerne.

Målvogter Althea Reinhardt har meldt afbud, fordi hun fortsat er påvirket af en hjernerystelse, oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

I stedet er Viborg HK's Anna Kristensen indkaldt.

Sikret plads

21-årige Kristensen er ikke ny i landsholdssammenhæng. Hun fik debut for tre år siden og har i alt spillet ti kampe for A-landsholdet.

Det danske landshold har allerede sikret sig en plads ved det kommende EM. Det blev en kendsgerning, da danskerne besejrede Rumænien to gange på fire dage i begyndelsen af marts.

Onsdag gælder det udekampen mod Østrig, mens Færøerne venter i Danmark på lørdag.

Nåede semifinalen

Da der senest var EM i 2020, var Danmark vært. Her nåede Jesper Jensens mandskab til semifinalen og endte som nummer fire.

Danmarks trup til de kommende to kampe i EM-kvalifikationen:

Målvogtere: Sandra Toft og Anna Kristensen.

Stregspillere: Kathrine Heindahl og Rikke Iversen.

Fløjspillere: Trine Østergaard, Cecilie Brandt, Lærke Nolsøe og Emma Friis.

Bagspillere: Mette Tranborg, Louise Burgaard, Anne Mette Hansen, Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Mie Højlund, Simone Petersen og Michala Møller.

Nu må hun melde afbud
Nu må hun melde afbud

ALTHE REINHARDT

Althea Rebecca Reinhardt (født 1. september 1996 i Århus) er en dansk håndboldspiller, der spiller for Odense Håndbold. Hun kom til klubben i 2016. Hun har tidligere spillet for Nykøbing Falster Håndboldklub og Roskilde Håndbold.

Hun har op til flere U-landsholdskampe på CV'et og bl.a. været med til at vinde U17 EM-bronze, U18 VM - bronze, U19 EM-guld og U20 VM-guld. Kom på All-Star holdet til U17 EM og U20 VM.

Hun fik i forbindelse med Golden League stævnet d. 6.-9. oktober 2016 debut på det danske udviklingslandshold. En uge før EM i Sverige blev det meddelt at landsholdmålvogter Rikke Poulsen var skadet, dermed kom Reinhardt med til sin første slutrunde.

Hun var med til at vinde den danske liga, Damehåndboldligaen, i 2021 med Odense Håndbold.

Hun vandt også bronzemedaljer med Danmark, ved VM i kvindehåndbold 2021 i Spanien.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS