Dansker vinder enkeltstarten i Danmark Rundt

Succes for Mads Pedersen.

Mads Pedersen (th.) vandt enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt, da han sejrede på enkeltstarten. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

Mads Pedersen havde håbet på at gøre sig gældende i klassementet i cykelløbet PostNord Danmark Rundt i år.

Det lykkedes ikke for den 22-årige vinder af løbet i fjor, men lørdag slog Mads Pedersen fra det danske landshold til på næstsidste etape i løbet.

Her vandt han enkeltstarten med tiden 21 minutter og 52 sekunder.

4. etape havde start og mål i Nykøbing-Falster, hvor rytterne skulle tilbagelægge 19,1 kilometer.

Ruteprofilen var stort set flad, men der var fire skarpe sving inden for de sidste 1000 meter.

23-årige Wout van Aert (Vérandas Willems), der er trefoldig verdensmester i cykelcross, vandt torsdag kongeetapen og kørte sig i førertrøjen, som han beholdt efter fredagens 3. etape.

Inden lørdagens enkeltstart førte belgieren således i den samlede stilling med seks sekunder ned til Alexander Kamp, mens Robin Carpenter på tredjepladsen var yderligere fire sekunder efter.

Belgieren kørte i næstbedste tid og var blot otte sekunder langsommere end Mads Pedersen.

Dermed kører Wout van Aert også søndagens sidste etape i førertrøjen, og belgieren har et forspring på 32 sekunder ned til Rasmus Quaade, mens Lasse Norman Hansen er nummer tre 36 sekunder efter.