Danskere misforstår dette ved kaniner

De slås ikke af den grund, folk måske går og tror.

Kaniner har det bedst sammen med andre kaniner, de har kendt længe, og som de kan holde sig fra i ny og næ. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Hvis din familie har en kanin gående, har den det dårligere end hos naboen, hvor to kaniner måske bor sammen.

Hvis din familie derimod har to kaniner gående, der ikke virker til at være så glade og tilfredse, som du havde håbet, kan det være, du giver dem for lidt plads.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Dyrenes Beskyttelse skriver, at kaniner har det bedst, når de lever sammen med artsfæller, og de har det bedst, hvis de får plads nok at leve på.

Det bedste er faktisk, hvis du holder dem i anlæg udenfor, eller lade dem gå frit indenfor.

Hvis ikke de har mulighed for at gå for sig selv, når floklivet bliver for meget, kan du opleve frustrerede små dyr.

Når alt det er skrevet om de bløde dyr, så er det vigtigt at have øje for flere ting, inden man nu vælter ud for at finde en ven eller veninde til den kanin, der har boet alene hos dig i noget tid.

Kaniner danner relationer, ligesom mennesker, og derfor kan man ikke bare give en kanin en ven og forvente, at alt nu er godt.

”Man bør som kaninejer altid være opmærksom på, at kaniner er sociale dyr. Der er mange måder at give sin kanin mulighed for social interaktion. Det kan være ved at have flere sammen, eller ved at den kommer i løbegård hvor den kan se og møde andre kaniner gennem et hegn”, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse, til Dyrenes Beskyttelse.

Du kan hos Dyrenes Beskyttelse få flere gode råd til, hvordan du giver dine kaniner et godt og trygt liv.

 

Powered by Labrador CMS