Danskere ser dårlig integration som indvandrernes egen skyld

Foto: Colourbox/free
Udgivet Opdateret

Indvandrere og flygtninge gør ikke nok for at blive integreret i det danske samfund. Det svarer seks ud af ti danskere i en ny meningsmåling lavet af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten.

53,3 procent af de i alt 1.007 repræsentativt udvalgte danskere tilkendegiver samtidig i meningsmålingen, at det går dårligt eller meget dårligt med integrationen af flygtninge, indvandrere og deres efterkommere.

Lektor i statskundskab på Aarhus Universitet Jens Peter Frølund Thomsen har i en årrække beskæftiget sig med forholdet mellem danskere og indvandrere, og han finder tallene markante.

»Det er en hård dom. Først konstaterer man, at der er et problem, og så siger et ret stort flertal, at indvandrerne gør for lidt, og at de på den måde selv er skyld i, at de bliver en byrde for samfundet,« siger han til Jyllands-Posten.

Blandt vælgerne i blå blok er det hele tre ud af fire, der ikke mener, at indvandrerne gør nok for at blive integreret, mens det i rød blok er fire ud af ti.

Valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet ser meningsmålingens resultat som en indikation på, at udlændingepolitikken kan blive afgørende ved næste folketingsvalg.

Powered by Labrador CMS