Danskerne elsker at flirte på ferien

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Sommerferien står for døren, og for mange danskere betyder det en tur udenlands – og med det måske også en ferieflirt. I en ny undersøgelse fra rejsesøgemaskinen momondo svarer mere end hver fjerde dansker nemlig, at de har haft en romantisk oplevelse med en fremmed, mens de var på ferie.

Når danskerne tager på sommerferie, sænkes paraderne, og særligt de lune temperaturer i syden får mange til at være mere åbne over for romantik.

Ifølge en international undersøgelse fra rejsesøgemaskinen momondo, har hver fjerde dansker haft en ferieflirt. Tallene viser dog også, at jo ældre man er, jo større er chancen for, at man har haft en romantisk oplevelse på ferien: Næsten hver tredje dansker i alderen 56 til 65 år har nemlig haft en ferieflirt med en fremmed sammenlignet med hver sjette af de 18-22-årige.

Ferier gør danskerne frimodige

De mange ferieflirts hænger formentlig sammen med, at ferier har en positiv indvirkning på folks sexlyst. I momondos undersøgelse svarer 17 procent af danskerne, at de får en øget appetit på sex af at være på ferie, og blandt de 23-35-årige er det mere end hver femte, der deler den følelse.

Sammenlignet med vores nordiske naboer er vi danskere faktisk dem, der bliver mest fristede af det modsatte køn, når vi ferierer. På europæisk plan overgås vi kun knap og nap af spanierne og portugiserne, hvor henholdsvis 18 og 19 procent svarer, at en ferie giver dem mere lyst til sex.

”Nordens latinoer” er vilde med sydeuropæerne

Undersøgelsen viser også, at det folkefærd vi danskere finder mest attraktivt, er, ud over os selv, italienerne og spanierne. Det tyder altså på, at det særligt er de varme himmelstrøg, der skaber amoriner i luften. Hver femte dansker mener, at spaniere og italienere er de mest attraktive folkefærd, mens cirka hver 10. foretrækker svenskere og nordmænd.

I følge Lasse Skole Hansen, der er dansk presseansvarlig for momondo, er det ikke overraskende, at de romantiske vibrationer stiger, når vi nærmer os ækvator.

– Sommerferien bruges af mange danskere på en tur til Sydeuropa, som har mange smukke omgivelser at byde på, og ifølge undersøgelsen altså også mennesker. Ferier gør os generelt gladere, og vi føler os mere afslappede og er mere åbne over for mødet med nye kulturer. Dette kombineret med solskin og bar hud kan næsten ikke andet end øge chancerne for en eksotisk ferieflirt, siger Lasse Skole Hansen.

Og selvom danske mænd ofte taler om smukke svenske flickar, så finder de faktisk danske kvinder langt mere attraktive. Dog er det de spanske mujeres, der er favorit. Til gengæld bliver danske kvinder blødest i knæene af italienerne efterfulgt af danskere og dernæst af spaniere.

Powered by Labrador CMS