Danskerne hev 16 millioner op af lommen

Foto: Dansk Flygtningehjælp/Facebook.
Udgivet Opdateret

16.000 frivillige har søndag gennemtravet gaderne i de danske byer og sikret Dansk Flygtningehjælp den bedste landsindsamling i ti år.

I alt er der havnet knap 16,3 millioner i organisationens raslebøsser, og dermed har man skabt et godt afsæt til det kommende års arbejde i verdens brændpunkter, fortæller generalsekretær Andreas Kamm.

»Vi danskere vil gerne give en hånd med, når der er brug for hjælp,« siger han.

»Den danske befolkning er klar over, at vi på verdensplan har det højeste antal flygtninge siden Anden Verdenskrig og at millioner af mennesker i Mellemøsten har svært ved at klare dagen og vejen. Det er dejligt at mærke den opbakning, vores indsamlere har fået,« lyder det fra generalsekretæren.

Selv om 16 millioner kroner er et flot resultat, så rækker pengene i sig selv ikke langt, når man sammenholder det med det faktum, der lige nu er mere end 50 millioner mennesker på flugt verden over.

Men pengene fra indsamlingen og de løbende donationer spiller en vigtig rolle, understreger Andreas Kamm.

»Det er penge, som vi bruger til at skabe en tilstedeværelse ude i verden. Det er forudsætningen for at kunne kanalisere vores internationale omsætning på 1,7 milliarder kroner om året ud til de områder, hvor flygtningene har brug for hjælp. Hvis vi ikke havde penge med hjemmefra, kunne vi ikke gå forrest,« forklarer han.

Dansk Flygtningehjælp hjælper omkring to en halv millioner flygtninge om året.

Powered by Labrador CMS