Danskernes digitale sikkerhed og tryghed undersøges

Foto: Tænk.
Udgivet Opdateret

Et nyt projekt skal de næste 6 måneder undersøge trusler i vores digitale liv og lægge op til løsninger, som kan skabe tryghed. Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden står bag ”Digital Tryghed”, der vil indhente input fra eksperter og forbrugerne.

Den digitale udvikling giver forbrugerne mange fordele og er en gevinst for samfundet. Men den stigende brug af digitale medier, og de risici, der følger med, giver også udfordringer for forbrugeren.

Derfor går Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden nu sammen om projektet ’Digital Tryghed’ for at undersøge og afdække de største trusler, som forbrugerne møder i det digitale liv. Det fortæller formand for Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip.

– Digitaliseringen har medført, at forbrugerne bliver udsat for helt nye risici, som de skal forholde sig til. Vi ser en stigning i sager om datalæk fra danske virksomheder og myndigheder, og forbrugerne risikerer at møde nye former for tyveri i form af opsnapning af data gennem falske mails, inficerede links eller hacking. Digital tryghed og sikkerhed bliver en af de helt store udfordringer på forbrugerområdet de kommende år, og vi er derfor rigtig glade for, at vi sammen med TrygFonden skal kortlægge, hvor der er særligt brug for at hjælpe forbrugerne, siger Anja Philip.

Vores hverdag bliver stadig mere digitaliseret

Projekt ”Digital Tryghed” skal afdække de største digitale udfordringer for at vurdere, hvilke initiativer der er behov for, for at man kan begå sig trygt i den virtuelle verden. Og det er der brug for, fortæller Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden.

– Danskernes hverdag bliver stadig mere digitaliseret. De seneste års kolossale digitale udvikling har forandret vores samfund og den måde, vi agerer på. Digitaliseringen er i dag mere et vilkår end et valg, og netop derfor er vi nødt til at kunne agere trygt og kompetent i den digitale verden. Derfor er det vigtigt at få kortlagt, hvordan vi kan øge trygheden på det digitale område, siger Christoffer Elbrønd fra TrygFonden.

Powered by Labrador CMS