David Nielsens vidunderdreng på landsholdet

15-årige Martin Ødegaard, der til dagligt spiller for David Nielsens tropper hos den norske klub Strømsgodset, er udtaget til A-landsholdet. Foto: Erik Kragh/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Den 15-årige Martin Ødegaard er udtaget til Norges A-landshold. Han kan – selvfølgelig – sætte aldersrekord.

15 år og 254 dage.

Så ung en debutant vil fodboldspilleren Martin Ødegaard være, hvis han kommer på banen, når Norges fodboldlandshold 27. august møder De Forenede Arabiske Emirater i en testkamp.

Teenageren var kun 15 år og 117 dage gammel, da han i april debuterede i Norges bedste fodboldrække for Strømsgodset, der har danskeren David Nielsen som cheftræner.

Da blev han den yngste nogensinde. Det vil midtbanespilleren også blive på Norges landshold, hvor den hidtil yngste var 100 dage ældre – det var i 1910.

– Det er utroligt stort for mig. Og morsomt. Det er en drøm, som går i opfyldelse. Jeg fik et chok egentlig, men jeg blev selvfølgelig glad, siger han ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Siden debuten i den bedste norske fodboldrække har Martin Ødegaard spillet 14 kampe. Han er noteret for tre scoringer og seks målgivende afleveringer.

Norges landstræner, Per-Mathias Høgmo, skal spille testkampen udelukkende med spillere fra Norges hjemlige liga, fordi spillerne i udlandet endnu ikke er frigivet af deres klubber på den dato. De er til gengæld klar til den følgende testkamp mod England på Wembley 3. september.

Norge indleder sin EM-kvalifikation mod Italien 9. september.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS