DBU spænder ben for Morten Olsen

Foto: Henning Bagger/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Signalerne er så klare, som de kan være, uden at noget er meldt direkte ud. DBU og Morten Olsen ligner udefra set et par, der skændes og skændes og bare venter på, at den ene part tager sig sammen og slår op.

Så langt er vi ikke nået endnu, for stadig vil ingen af parterne tone rent flag i konflikten, der dog senest får sin ende efter EM i 2016, når landstrænerens kontrakt løber ud.

Det seneste kapitel i sagen omhandler landstrænerens assistent, Peter Bonde, der ifølge Ekstra Bladet var en af tre kandidater i spil til posten som talentudviklingschef i DBU. En vigtig post i DBU, da han vil have et afgørende ord i ansættelsen af eller forlængelsen med den næste landstræner.

Den stilling blev dog givet til Brøndby-scouten Flemming Berg.

Med de tidligere sager mellem DBU og Morten Olsen in mente, kunne det tolkes på den måde, at Bonde blev overset netop på grund af fodboldunionens igangværende arbejde med at kappe alle bånd til Morten Olsen.

Og noget i den retning antyder landstræneren også selv.

»Hvis Peter Bonde var i spil, har han helt sikkert alle de kompetencer og den baggrund, der skal til for at udfylde det job.«

»Det er min analyse. Og jeg vil være ked af, hvis det er på grund af mig, at Peter Bonde ikke er valgt,« siger Morten Olsen til Politiken.

Et Interessant job

Peter Bonde selv er knap så meddelsom, men med et afslag til posten som talentudviklingschef og kontraktudløb efter EM 2016, er spørgsmålet, hvad fremtiden så skal bringe for landstrænerassistenten.

Hvorfor var talentudviklingschef et attraktivt job for dig?

»Det er en stilling, som vi i landstrænergruppen med Morten (Olsen, red.) i spidsen i mange år har talt for, at vi skulle have i DBU. For at have en, der holdt styr på tropperne med hensyn til udviklingen.«

Så du det som det perfekte næste skridt i forhold til jobbet som landstrænerassistent?

»Nej, det havde som sådan ikke noget med det at gøre. Jeg synes bare, at det var et interessant job, og det var derfor, jeg søgte det. Men sådan skulle det ikke være.«

Er du begyndt at tænke over, hvad der skal ske, når din kontrakt løber ud i 2016?

»Nej, det har jeg sådan set ikke. Hele mit liv har stort set været opdelt i toårige kontrakter, og der står i min aftale, at jeg til december skal snakke med DBU om, hvad der skal ske. Om vi skal fortsætte, eller vi skal stoppe. Det er normal procedure, at man gør det et halvt år før kontrakt-udløb.«

Har talt med Olsen

Ville posten som talentudviklingschef være en, du skulle overtage, når du var færdig som assistenttræner?

»Det har jeg ingen kommentarer til overhovedet.«

Har du snakket med Morten Olsen om, at rollen som talentudviklingschef var noget for dig?

»Ja, det er da klart. Det har vi snakket om.«

Hvad synes han om idéen om dig som talentudviklingschef?

»Det må du spørge ham om. Det er han bedst til at svare på.«

Er der stadig en plads i DBU, som du kunne varetage efter kontraktudløb som assistenttræner?

»Det har jeg heller ikke nogen kommentarer til.«

Powered by Labrador CMS