De første storke har sat sine røde ben i Danmark

For første gang i år er der observeret storke i Danmark. Søndag landede to storke i Esbjerg.

Hele to storke blevet set i Esbjerg, hvor de tog et kortvarigt hvil, inden de fløj videre, skriver storkene.dk. Arkivfoto. Foto: Www.colourbox.com/Free
Udgivet Opdateret

Selv om det danske vejr i øjeblikket er både regnfuldt og gråt, er de første forårstegn alligevel begyndt at vise sig.

Et særligt tydeligt et af slagsen er, at forårsbebuderen over dem alle, den klassiske hvide stork, i weekenden har sat sine røde ben i Danmark.

– Selv om det ikke er vejr til det, så er storken landet i Danmark, fortæller formanden for storkene.dk, Jess Frederiksen.

To storke set

Søndag er hele to storke blevet set i Esbjerg ikke langt fra byens Fiskeri- og Søfartsmuseeum. Her tog de et kort hvil, inden de fløj videre.

Også lørdag blev der rapporteret en stork ved Vidåen i Sønderjylland, som trak i nordlig retning.

Og storkene kan bare komme an, siger Jess Frederiksen.

– Så sent som i dag søndag er der blevet sat storkereder i stand i Ribe, og i går satte jeg selv en storkerede i stand i Smedager ved Tinglev. Så der er storkereder nok, siger han.

Ikke let at være stork i Danmark

Alligevel er det ikke let at være stork i Danmark, fordi der ikke er tilstrækkeligt med føde til de langbenede fugle.

– Storken er meget afhængig af have vådområder, hvor den bor. Storken lever af frøer og insekter, og dem er der ikke mange af en kornmark. Derfor er det svært for storken i Danmark, siger Jess Frederiksen.

– Storken nyder godt af naturgenopretning. Derudover sætter vi storkeboliger i stand i nærheden af vådområder, så storkene kan slå sig ned og samtidig få noget at spise.

Mange storke i Slesvig-Holsten netop nu

I Slesvig-Holsten, som er den tyske delstat, der ligger tættest på den danske grænse, er mange storke allerede ankommet til rederne.

Det var derfor også ventet, at storken snart ville flyve mod Danmark.

De storke, der ankommer tidligt på foråret, har primært overvintret på Den Iberiske Halvø. De storke, der overvintrer i Afrika, ankommer først i april måned.

Sidste år blev den første stork set på Møn 13. marts.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS