De jyske beredskabscentre er truede

De jyske beredskaber er truet af stor sparerunde. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

De jyske beredskabscentre hænger i en tynd tråd og risikerer at dreje nøglen om, hvis en spareplan på 125 millioner kroner på beredskabsområdet bliver gennemført.

Spareplanen, som er udarbejdet af Forsvarsministeriet, foreslår, at besparelsen skal findes ved at lukke de jyske beredskabscentre og samle beredskabet i Hedehusene på Sjælland. Det skriver tvmidtvest.dk.

Det vækker bekymring hos Niels Bonde Jensen, der er næstformand for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark.

»Det er hele Danmarks ulykkesforsikring, vi er på vej til at sige op, hvis de jyske centre lukkes,« siger Niels Bonde Jensen til den midt- og vestjyske TV-station.

Beredskabet rykker blandt andet ud ved oversvømmelser, større brande og snestorme.

Stor sparerunde

De massive besparelser på det nationale beredskab kommer ifølge tvmidtvest.dk efter en stor sparerunde i de kommunale beredskaber, hvor der er sparet 175 millioner kroner.

Folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen (V), der er medlem af Folketingets Forsvarsudvalg, siger til TV-stationen, at han vil kæmpe imod, at spareplanen realiseres.

»Det er den tidligere regering, der har lagt det her på bordet. Den rapport, der ligger til grund for det her, har jeg hørt meget kritik af, at man ikke har indregnet alle aspekter af det. Derfor mener jeg, at vi må finde de her penge på en anden måde. Det er en af de ting, jeg arbejder med allerede og vil blive ved med i den kommende tid for at sikre, at vi fastholder et stærkt, robust redningsberedskab,« siger Torsten Schack Pedersen til tvmidtvest.dk.

Powered by Labrador CMS