De tager over for dronningen

De kommende dage, er det altså ikke dronning Margrethe, der skal lede landet. Det har hun folk til.

Udgivet Opdateret

Selv om vinterferien er ovre for de fleste efterhånden, så ser det altså ud til, at dronning Margrethe i denne tid tager en slapper, slipper tøjlerne og lade andre overtage det hårde hverv, som det er, at lede et land.

Ifølge Kongehuset officielle programpunkter er dronningen ikke repræsenteret de næste dage.

Artiklen fortsætter efter videoen

Offentlig audiens og statsråd

Ugen startede for dronningen med en offentlig audiens, hvor de fremmødte var der for at takke for en orden, medalje eller udnævnelse. Dronningen havde formentlig travlt med at tage imod de mange fremmødte, der sendte en stor tak til dronningen.

Tirsdag bød ugen på et statsråd på Christiansborg Slot for dronningen. Her forelægger statsministeren og eventuelle andre ministre lov- og beslutningsforslag, ligesom det også er her, at dronningen får fremlagt de vedtagne lovforslag, som alle skal stadfæstes af Hendes Kongelige Højhed.

Som regel afholdes statsråd om onsdagen, men denne uge blev det dog rykket en dag.

Overtager som regent

Oven på den start på ugen er dronningen dog ingen vegne at se i den officielle kalender.

Onsdag den 26. februar 2020 er det nemlig ikke dronning Margrethe, men kronprins Frederik, der er regent i landet. Desuden skal han også bruge aftenen som vært ved et netværksmøde. Kronprins er regent frem til den 2. marts.

Her kunne det så være dronningen, der vendte tilbage til sit hverv.

Men det er ikke tilfældet. Det er nemlig en anden, der overtager.

Skal styre riget

Fra tirsdag den 3. marts 2020 giver kronprinsen stafetten videre til prinsesse Benedikte, der ikke er regent, men nogenlunde tilsvarende, nemlig rigsforstander.

Prinsessen vil altså i denne periode befinde sig i Danmark, hvor hun har det overordnet ansvar for riget. Under sin tid landet skal prinsessen blandt andet uddele hæderslegater samt pleje en af sine store interesser. Weekenden skal nemlig gå med at overvære Dansk Varmblods Hingstekåring.

Det syner af, at prinsesse Benedikte er rigsforstander frem til mandag den 9. marts.

Skal dronningen noget?

Når man kigger på den officielle kalender, der tilgængelig på kongehusets hjemmeside, så er der ingen indikation på, hvad dronning Margrethe skal foretage sig.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Kongehusets pressevagt, der heller ikke kunne oplyse, hvad dronningen skal, nu hvor kronprinsen er regent og prinsesse Benedikte er rigsforstander.

Det kunne dog være, at dronningen – ligesom mange andre danskere – er blevet træt af det grå og våde vejr, og derfor er søgt mod varmere himmelstrøg.

Powered by Labrador CMS