Deler gruopvækkende video

I samme ombæring opfordrer Dyrenes Beskyttelse til, at hegnejere er opmærksomme

Udgivet Opdateret

Hvis du har et hegn omkring dit hjem, børn kan komme i klemme i, gør den samme fare sig gældende for det lokale dyreliv.

Dyrenes Beskyttelse modtager på den baggrund opkald flere gange om året fra folk, der ringer 1812 for at melde, at en hjort sidder fast i et hegn.

Videoen knyttet til denne artikel er fra en af Dyrenes Beskyttelses skytter, der dokumenterede, hvor ilde tilredt en hjort var, fordi den sad fast i et hegn på en ejendom.

Der var intet at gøre

Skytten hedder Morten Richter-Hansen, og han fortæller, at han blev kaldt ud til en ejendom, hvor to hjorte sad fast.

– Jeg pakkede derfor mit udstyr og ringede til henvender for at oplyse, hvornår jeg var fremme. Herefter fik jeg fat i politiet for at advisere dem om, at der formentlig ville blive afgivet skud, når jeg var fremme på adressen. Jeg var klar over, at hjortene sad fast i hegnet, men de her to viste sig at sidde virkelig slemt fast, siger Morten Richter-Hansen i pressemeddelelsen.

Da Morten kom til stedet, kunne han se, at den ene hjort sad fast under et trådhegn. Den anden sad fast mellem tremmerne på et smedejernshegn, og begge dyr havde kæmpet for at komme fri i lang tid.

Ingen af dyrene kunne reddes, og de måtte derfor nødaflives.

Ring 1812

Dyrenes Beskyttelse skriver, at det var ejerne af ejendommen, der havde opdaget dyrene og ringet 1812, og det er lige netop det, man skal gøre, hvis man ser et dyr sidde fast i et hegn.

– Undgå at nærme dig, så du ikke skræmmer dyret, så det vrider sig løs og render væk med en alvorlig og potentielt dødelig skade eller gør endnu mere skade på sig selv, siger Michael Carlsen, biolog ved Dyrenes Beskyttelse, i pressemeddelelsen.

Man skal altså ringe 1812 og ellers forholde sig i ro. Ellers risikerer man at gøre mere skade end gavn.

Det gik helt galt

Dyrenes Beskyttelse beskriver blandt andet en episode fra Høvelte Kaserne, hvor en råbuk brækkede benet, da dens fod blev fanget i maskerne på et trådhegn.

Der blev ringet 1812, men inden ekspertisen kom til stedet, var dyret blevet befriet af nogle velmenende soldater.

Dyret var så skræmt, at det stak af med et brækket ben, før det kunne få hjælp.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at man holder godt øje med både hegn og andre konstruktioner, for har man en stor grund, risikerer dyret at døde af langvarige lidelser, før det kan få hjælp.

Powered by Labrador CMS