Denne SMS skal du slette – med det samme

En SMS, der bliver sendt til vilkårlige danskere - endda med dansk afsender, kan få katastrofale følger, hvis man gør, som beskeden foreslår. Det advarer et sikkerhedsfirma imod.

Udgivet Opdateret

“Du har modtaget en MMS-besked fra +45 29284572. Følg linket for at få vist beskeden.”

Sådan en SMS-besked har flere intetanende danskere modtaget i den senest tid, og der er altså ikke tale om et feriebillede fra moster Bente eller en sjov video af din tre-årige niece. Tværtimod, så er der tale om et godt gedigent svindelnummer, hvis eneste formål er at gøre dit liv surt og fattigt. Det har nu fået det anerkendte sikkerhedsfirma CSIS til at advare mod den.

Åbner man linket til den påståede MMS, risikerer man at overlevere et hav af tilladelser til bagmænd, der næppe har rent mel i posen.

Overtakserede SMS’er

Problemet gælder kun for telefoner med det såkaldte Android-styresystem, men har man det, og installerer man den fil, der følger med, så giver man bagmændene tilladelser til blandt andet at styre opkald til telefonen – og dermed blokere for dem – og til at sende SMS’er. Gerne til overtakserede tjenester, der kan ende som en dyr fornøjelse.

Programmet kan også kontrollere internet-browseren Chrome, og så har CSIS opdaget, at det hele kun fungerer på telefoner, hvor sproget ikke er russisk. Dermed insinueres det, at gerningsmændene er fra Rusland.

Du kan læse meget mere om Mazar Bot, som den hedder, hos CSIS lige her.

Powered by Labrador CMS