Denne uge: Holder politiet ekstra øje med dig?

Politiet i hele landet holder ekstra øje med to bestemte grupper af trafikanter i denne uge.

Rigspolitiets færdselsafdelinger landet over startede mandag en ugelang kontrol af cyklister og knallerister. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

“Jeg er så glad for min cykel”, sang Povl Kjøller i den kendte børnesang, og det kan man jo godt forstå. For sådan en dejlig to-hjuler er da også skøn.

Men det kan også blive for skønt. Der er fortsat mange i landet her, der ikke har lært om de gængse færdselsregler for at køre på cykel og knallert. Nu sætter de danske politikredse derfor ind med en direkte indsats mod disse syndere. Målet er at fange de, der kører over for rødt, på fodgængerfelter eller på ulovlige knallerter. Det går ud over hensynet til de øvrige trafikanter.

Kontrollen starter allerede i dag mandag og gælder ugen ud, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Alt for mange ulykker

Årsagen til den omfattende aktion mod de såkaldt bløde trafikanter skal findes i, at denne gruppe af færdende ofte er involveret i uheld og ulykker.

“Bløde trafikanter er mere udsatte for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. I 2014 var cyklister og knallertkørere involveret i knap 1200 ulykker med personskade. 30 cyklister og 13 knallertkørere blev dræbt det pågældende år. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklisterne og knallertkørerne selv en medvirkende årsag”, skriver politiet.

Powered by Labrador CMS