Der er åbnet straffesag mod Sepp Blatter

Der er blevet åbnet en straffesag mod FIFA-præsident Sepp Blatter. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Præsidenten for det internationale fodboldforbund (FIFA), Sepp Blatter, blev fredag kørt til afhøring af repræsentanter for det schweiziske justitsministerium.

Det schweiziske justitsministerium skriver i en pressemeddelse, at der er åbnet ‘en straffesag’ mod FIFA-præsident Sepp Blatter. Det skriver BBC.

Ifølge pressemeddelelsen handler anklagerne mod Sepp Blatter om, at han tilbage i 2005 skulle have indgået en ulovlig aftale om tv-rettigheder med formanden for det mellemamerikanske fodboldforbund (CONCACAF), Jack Warner fra Trinidad & Tobago.

Desuden skal Sepp Blatter i 2011 have betalt 15 millioner kr. under bordet til UEFAs præsident, franskmanden Michel Platini.

Michel Platini skal også afhøres, men ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters har Michel Platini allerede selv afgivet vidneforklaring mod Sepp Blatter.

Den 79-årige Sepp Blatter blev taget med til afhøring efter et møde fredag eftermiddag i FIFAs såkaldte eksekutiv-komité, hvor man bl.a. besluttede, at VM i 2022 skulle afvikles om vinteren.

Det var meningen, at der skulle have været pressemøde efter dette møde med Sepp Blatter, men det blev ikke til noget p.g.a. afhøringen.

Ifølge flere nyhedsbureauer har politiet foretaget ransagning af Sepp Blatters kontor, og hans computer er blevet beslaglagt.

 

 

Powered by Labrador CMS