Der er en stor fejl på dette Ikea-produkt

Et kort, som sælges af Ikea, har en ret betragtelig fejl.

Udgivet Opdateret

I midten af januar kunne New Zealændere med hang til skandinavisk design og lave priser juble, da indbo-giganten Ikea afslørede planerne om at åbne den første afdeling i byen Auckland. Men især én vare fra kataloget skal Ikea nok overveje, om de vil sælge i den kommende forretning.

Der er nemlig én stor fejl ved produktet Björksta. Det er et verdenskort i en ramme, og mange vil gerne kunne berige hverdagen med lidt lærdom om sammensætningen af vores blå planet. Problemet er bare, at noget er galt.

For hvor er New Zealand? Spørgsmålet er i øjeblikket et af de helt store, efter en bruger på det store vidde internetforum Reddit lavede et opslag med et billede af produktet, der prydede en Ikea-udstilling i Washington DC.

Ø-landet er ganske enkelt blevet væk, som det tydeligt fremgår af billedet. Normalt ligger New Zealand på Australiens sydøstside, men altså ikke på Björksta-kortet. Umiddelbart sælges kortet i hvert fald i butikker i Australien og USA, skriver New Zealand Herald, men en lynhurtig Ikea-søgning viser dog også, at det i Danmark er muligt at købe det fejlbehæftede kort.

For øjeblikket er kortet til salg via online-butikken, og ifølge lagerstatus-menuen på Ikea.dk fremgår det, at der i skrivende stund er seks på lager i Odense, fem i Taastrup, fem i Aalborg og to i Aarhus.

Björksta er en serie af indrammede billeder, hvor af de tre er verdenskort. For eksempel kan du købe to andre versioner, hvor New Zealand faktisk er placeret korrekt. De koster begge 799 jævnfør Ikeas hjemmeside, mens kortet uden landet koster bare 349. Det er ganske vist lidt mindre end de to øvrige – og så er der jo altså sparet lidt på blækket.

Newsbreak.dk har gentagne gange fredag forsøgt at få kontakt til Ikeas danske presseafdeling for at høre, hvordan fejlen er opstået, og hvordan kunder, der må have købt kortet, er stillet i forhold til eventuel refundering, hvis man nu synes, det er synd for New Zealand.

Powered by Labrador CMS