Derfor skal du ikke vande din gule græsplæne

Du skal ikke være bekymret, lyder rådet.

Udgivet Opdateret

Når sommeren er varm og solen bager kan haveejere komme til at se langt efter grønt græs på deres plæne. Selvom mange måske kunne blive fristede til at finde haveslangen frem og give de tørstige, gule græsstrå en ordentlig omgang vand, så er det ikke nogen god idé. Det fortæller Louise Møller, havefaglig rådgiver ved foreningen Haveselskabet til Newsbreak.dk.

– Vi er en tid, hvor det er vigtigt, at vi sparer på vandet, og derfor anbefaler vi ikke, at man prioriterer at vande sin græsplæne. Vi anbefaler, at man ikke gør noget og venter til der kommer regn igen, siger Louise Møller.

Hun fortæller, at selvom græsset kan se ud til at lide gevaldigt med sin gulbrune farve, er der ingen grund til at være bekymret som haveejer.

– Græs er meget hårdført, og selvom det kan se trist ud, ligger det bare i dvale. Det er bestemt ikke dødt. Når regnen kommer, vil det live op og blive grønt igen, siger haveeksperten.

Derfor anbefaler Louise Møller, at man prioriterer at vande andre af havens planter, når vejret er tørt.

Du kan se, hvilke planter i galleriet ovenfor.

Grønt græs giver kæmpe vandregning

Ifølge Louise Møller er en vanding af græsplænen heller ikke kun et spørgsmål om hensyn til miljøet.

– Når det er så tørt, at græsset bliver gult, skal man bruge omkring 40-50 liter vand per kvadratmeter græs for at få det til at blive grønt igen. Vand er jo langt fra gratis, så det også komme til at koste dyrt, hvis man vælger at vande sin græsplæne, siger Louise Møller.

Gødning duer ikke til at få grønt græs

Hvis man som haveejer bliver fristet til at give plænen en omgang gødning for at få grønt græs igen, kan det få den helt modsatte effekt ifølge Louise Møller.

– Der skal vand til for at gødningen skal virke, så det er heller ikke nogen god idé. Faktisk kan gødning give svidningsskader på græsset, hvis det bare får lov at ligge på græsset uden at blive opløst. Så det kan vi ikke anbefale, siger haveeksperten.

Powered by Labrador CMS