Desværre: Din kat elsker dig ikke

Tag det som en kompliment, at din kat stadig er hos dig. Den har ikke brug for dig. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Forskere er kommet frem til, at katte ikke har brug for deres ejere for at føle sig sikre eller beskyttede

Lille kat, lille kat på vejen. Hvis er du, hvis er du? Jeg er sgu min egen.

Den er god nok. Forskere har fundet ud af, at katte ikke har behov for deres ejere for at føle sig sikre eller beskyttede. Katte savner ikke deres ejere, når de er væk.

I modsætning til hunde har katte altså ikke brug for mennesker.

Før katteejerene begynder at hyperventilere skal det nævnes, at det faktisk er en kompliment, hvis en kat bliver boende. Det betyder, at de virkelig gerne vil være der.

– Tidligere forskning har peget på, at nogle katte viser tegn på seperations-angst, når de bliver ladt alene af deres ejere på samme måde, som hunde gør. Men resultaterne af de nye studie viser, at de er langt mere selvstændige end hunde, siger Daniel Mills, professor ved Veterinary Behavioural Medicine at the University of Lincoln’s School of Life Sciences ifølge The Sydney Morning Herald.

– Det tyder på, at det, vi tolkede som seperations-angst kan være tegn på frustration, siger Daniel Mills.

Katte larmer mere sammen med deres ejere

For at finde ud af, om katte havde brug for deres ejere eller ej, observerede forskere 20 katte. De undersøgte kattenes reaktion, når de var sammen med deres ejere, sammen med fremmede, og når de var alene.

Studiet kiggede så på, hvor meget kattene søgte kontakt, niveauet af passiv adfærd og tegn på nød ved ejerens fravær.

– Selvom kattene var mere vokale, når de var sammen med deres ejere, var der ingen yderligere tegn på et særligt bånd mellem kat og ejer.

– Miavene kan bare være et tegn på frustration eller noget tillært, for der var ganske enkelt ikke andre tegn på tilknytning til ejeren.

Selvom forskerne siger, at katte kan knytte sig til deres ejere og føle hengivenhed, er de altså ikke afhængige af mennesker på samme måde, som hunde er.

Powered by Labrador CMS