Det bliver nemmere for skatteyderne

Skattestyrelsen vil hjælpe de borgere, som skal betale enten restskat eller B-skat

Skattestyrelsen vil gøre det nemmere for borgere at betale B-skat og forfaldne restskatter.
Skattestyrelsen vil gøre det nemmere for borgere at betale B-skat og forfaldne restskatter.
Udgivet Opdateret

En ny betalingsside på skat.dk har til formål at skabe et bedre overblik over blandt andet borgernes restskat og B-skat.

Det skal gøre det lettere at betale den rigtige skat til tiden.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

En styrket indsats skal intensivere vejledningen overfor borgere og virksomheder og understøtte fleksible løsninger, der gør det lettere for borgere og virksomheder at betale skatter og afgifter.

Reducerer krav 

Opkrævningsindsatsen forventes at kunne reducere omfanget af krav i forbindelse med inddrivelse, men også at øge skatteprovenuet i opkrævningsfasen.

- Vi står i en situation, hvor kun 56 pct. af borgerne betaler deres udestående restskatter til tiden. Resten oversendes til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Det kalder på en styrket indsats. Vi vil gerne hjælpe borgerne med at få et bedre overblik over udeståender og kommende betalinger hos os, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Rikke Busk Ginnerup.

Aktuel anledning

Betalingssiden er meget aktuel, fordi årsopgørelsen officielt åbner fra i dag mandag 14. marts.

Fra den dag kan 4,8 mio. danskere via TastSelv tjekke, om de skal have penge tilbage i skat eller indbetale skyldig restskat.

Restskat er den skyldige skat, som vedrører et eller flere tidligere indkomstår, og som er opkrævet via årsopgørelsen. 

Med den nye betalingsside bliver det nemmere at få et overblik over tidligere års restskatter og dette års B-skatter.

Skruer op for brugervenligheden

- Tidligere har borgerne skulle lede eller bladre gennem flere årsopgørelser på skat.dk for at finde de relevante oplysninger. Nu skaber vi et brugervenligt overblik og guider borgerne til, hvilke betalingsløsninger, der findes - og hvad fordele og konsekvenser er ved de enkelte løsninger, siger Rikke Busk Ginnerup.

Skattestyrelsens udvikling af betalingssiden fortsætter. 

Fremover arbejdes videre med området, hvor der blandt andet er en ambition om at sikre, at der kan betales med flere betalingsmidler, fx dankort eller MobilePay.

Powered by Labrador CMS