Dét er kreativt: Sådan vil skoler undgå hærværk i ferien

Der bliver taget utraditionelle metoder i brug for at komme hærværk på ferietomme skoler til livs.

Et spil til smartphonen skal forhindre vandaler i at udøve hærværk på skolerne i sommerferien. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Smadrede flasker i sandkasser, knuste ruder og i værste fald ildspåsættelse. Den hærværk, der bliver begået på ferietomme skoler, er ikke til at spøge med. Det har nu fået Haderslev Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi til at søsætte et nyt initiativ til at komme den omfattende hærværk til livs.

Med en ny skattejagts-app til smartphonen – der minder om det utroligt populære Pokémon Go-spil – vil man forsøge at lokke skolebørn og forældre til at gå rundt på skolernes areal og på den måde forhindre vandaler og indbrudstyve.

– Vi gør det for at få flere øjne rundt omkring på skolen, så folk med onde hensigter ikke får ro til at udøve hærværk. Hverken tyve eller hærværksmænd bryder sig om at blive opdaget, så forhåbentligt kan det få dem til at holde sig væk fra skolerne, siger Christian Østergård, specialkonsulent for Syd- og Sønderjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Spillet hedder Woop Sommerjagten 2018, og det foregår via den gratis app Woop, som er udviklet af spejderne.dk med støtte fra Nordea Fonden.

Faldende hærværkstal

Christian Østergård oplyser, at der ikke findes eksakte tal på, hvor stor udfordringen med hærværk på skoler er i området.

– Det er svært at sige præcist, hvor stort problemet er. Generelt er tallene en smule faldende, men vi ved også, at der er rigtig meget, der ikke bliver anmeldt. Under alle omstændigheder vil vi hellere forebygge end helbrede, og det er derfor, vi har taget det her initiativ, siger han.

Inspiration fra Favrskov

Ideen til spillet kommer fra Favrskov Kommune, der lavede app’en Ferieindianer i 2016, der netop gik ud på at skabe liv omkring tomme skolebygninger med en tematiseret skattejagt.

Ifølge en pressemeddelelse skulle man i Favrskov Kommune kunne se en tendens til, at antallet af anmeldte indbrud og hærværkshændelser på skolerne er faldet, siden den begyndte at organisere skattejagter på skolerne.

Man kan spille Woop Sommerjagten 2018 på fire skoler i Haderslev Kommune: Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev, Gram skole i Gram og Lagoniskolens Juniorunivers og Ungeunivers i Vojens.

Powered by Labrador CMS