Det er ok at tisse i denne potteplante

Deres "uhøfligheds brigade" virkede ikke, så nu vil Paris prøve noget andet.

Her ses et af de såkaldte “uritrottoir” ved Seinen. Foto: THOMAS SAMSON / SCANPIX
Udgivet Opdateret

Paris har i flere år haft problemer med at folk tisser på gaden, og nu har de fundet en meget anderledes løsning på problemet: Offentlige postkasserøde pissoirs.

Og så er de endda miljøvenlige. Det skriver CNBC

Ja, den er god nok. Turister der besøger den historiske by, og tager forbi Notre Dame og Seinen kan komme til at se mere, end hvad touren byder på. Offentlig og meget afslørende pissoirs er nemlig blevet sat op rundt om i byen.

De postkasserøde pissoirs skulle være en miljøvenlig løsning på folk, der tisser på gaden. Beholderne ligner ved første øjekast en plantekasse, da der er grønt på toppen.

Men når man kigger på siden af den, kan man se et pissoir. Og udover den lille bagvæg, er der ingen privatliv for de mænd, der bruger den.

Man kan kigge ud på Seinen, mens man pisser

Og ikke alle pissoirs er gemt væk, hvor man kan være lidt mere privat. En vender faktisk ud mod Seinen, der bliver besøgt at massevis af turistbåde.

Pissoiret tæt på Notre Dame, som tilfældigvis også kun ligger 20 meter fra en skole, er blevet kritiseret sønder og sammen af lokalbefolkningen.

Paris har kæmpet mod folk, der tisser på gaden i flere år. Byen fik endda en “uhøfligheds brigade”, der skulle give bøder for dårlig opførsel, heriblandt at tisse på offentlige steder, i 2016. Men nu har de valgt at tackle problemet på en ny måde.

Firmaet, der står bag de nye pissoirs siger, at de er fyldt med strå, som kan blive brugt som kompost indenfor et år. Pissoiret bliver også markedsførst som lugtfrit og kommer i flere forskellige former og størrelser.

Powered by Labrador CMS