Det kunne være endt helt galt for 7-årig: Nu advarer politiet alle

Isen er ikke sikker, så du skal ikke gøre som denne syvårige dreng.

Udgivet Opdateret

Politiet modtager fortsat mange anmeldelser om personer – især børn – der færdes på tilfrosne søer. Det får nu både Københavns Politi og Nordsjællands Politi til at regere endog særlig kraftigt. For i weekenden gik det helt galt, og det kunne snildt være endt langt værre, end det gjorde.

Både Københavns Politi og Hovedstadens Beredskab beretter om episoden:

Isen er ikke sikker. I lørdags havde vi redningsaktion med barn der gik gennem isen“, skrev Hovedstadens Beredskab på Twitter mandag eftermiddag, hvor der også denne dag var indløbet flere anmeldelser om personer, der ikke helt har styr på, hvordan man sikrer, at isen kan holde.

Drengen slap ifølge Københavns Politi heldigvis uden de store skader, da han gik gennem isen på en sø i Brønshøj/Husum-området.

Forbudt

Hos de nordlige politi-kolleger er sceneriet det samme – det er anmeldelserne også. I et langt Facebook-opslag, påpeges det i bestemte vendinger, at det egentlig ikke er en favorabel situation at spilde politiets tid, fordi man ikke kan finde ud af reglerne for is, frost og søer.

Det siger sig selv, at det er forbundet med stor fare, hvis isen på en sø brister med dig eller dine børn på den. Du kan faktisk også blive pålagt et større erstatningskrav, hvis det er nødvendigt at rekvirere beredskabet til søredning på en sø, du ikke måtte begive dig ud på. 

Mange steder gælder det, at færdsel på isen er forbudt, medmindre du kan se et skilt, der tillader det. Hvis ikke du kan se et skilt ved søens bred, der fortæller om reglerne for den specifikke sø, kan du kontakte din kommune og forhøre dig om, hvad der gør sig gældende” skriver politiet, der de seneste dage har haft travlt med folk på tilfrosne søer.

For eksempel modtog politikredsen i weekenden fra Sjælsø i Birkerød en anmeldelse om, at der var fem-10 børn samt nogle voksne, der gik eller cyklede på isen ved en sø. Det får denne kommentar med på vejen:

Hvilket vi vist ikke behøver knytte mange tillægsord til.”

Powered by Labrador CMS