Det ser lovende ud

Danmark er i gang med et tilløb til et endnu større slutrunderesultat, håber Kasper Hjulmand

Den danske landstræner er optimistisk. Foto: Laurence Griffiths / POOL / AFP
Den danske landstræner er optimistisk. Foto: Laurence Griffiths / POOL / AFP
Udgivet Opdateret

Selv om EM er ovre for det danske fodboldlandshold, og skuffelsen er stor i truppen efter onsdagens knebne 1-2-nederlag til England i semifinalen, er der også grund til at være optimistisk.

Udviklingen i det danske spil og en ny energiskabende forbindelse mellem de danske spillere og fans giver landstræner Kasper Hjulmand tro på en lys fremtid for landsholdet.

- Vi er ærgerlige over, at vi ikke kom i finalen, men jeg kan sige med sikkerhed, at vi kommer til at angribe igen. Fremtiden er fyldt med håb og tro, for de her gutter er outstanding. Hele landet kan være stolte af de her spillere.

Tæt på VM

- Vi har fået blod på tanden. Nogle hold skal have et tilløb til at nå langt. Det har vi også set med England, der også nåede semifinalen sidst (ved VM i 2018, red.), siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren påpeger blandt andet, der allerede om halvandet år er en VM-slutrunde. Yderligere halvandet år senere venter endnu en EM-slutrunde.

Landsholdsangriberen Martin Braithwaite mener også, at et medrivende og udviklende EM-forløb har styrket landsholdet forud for de kommende opgaver.

Skal lige sluge det

- Den her turnering giver selvfølgelig håb om noget endnu større, for vi har en fantastisk gruppe, og selvfølgelig kan vi opnå noget stort.

- Der er ingen tvivl om, at vi lige skal lige sluge det her nederlag, men som Kasper Hjulmand også siger, så kommer vi til at angribe igen, siger Martin Braithwaite.

Det danske landshold skal i aktion igen 1. september, når Skotland venter på hjemmebane i VM-kvalifikationen. De efterfølgende dage venter kampe mod Færøerne og Israel.

Danmark har allerede taget nogle store skridt frem mod at indløse billet til næste års VM-slutrunde i Qatar ved at have vundet de tre første kampe i kvalifikationen i marts med en samlet målscore på 14-0.

Sådan er det gået Danmark i knockout-kampene ved VM- og EM-slutrunderne

EM:

1984: Danmark taber til værtsnationen Frankrig i gruppespillet, men bliver nummer to i puljen. Der er kun otte hold med - fire går videre. Så i semifinalen møder vi Spanien. Kampen ender 1-1 i ordinær spilletid og skal afgøres i straffesparkskonkurrence. Her er Preben Elkjær den eneste, der brænder, og det betyder, at vi ryger ud. Da man ikke spiller om bronze i 1984, bliver Danmark delt 3'er med Portugal.

1992: Det år er der sikkert rigtig mange danskere, der husker. Efter at have slået franskmændene i sidste spillerunde i gruppespillet går vi videre på en andenplads bag værterne fra Sverige. Vores semifinale mod Holland skal ud i straffesparkskonkurrence, og denne gang er vi bedre end i 1984. Kim Christofte sparker det sidste spark, der sender os i finalen. Her slår vi Tyskland med 2-0. Det er Danmarks eneste sejr ved en EM- eller VM-slutrunde nogensinde.

2004: Denne gang var 16 hold kvalificeret til slutrunden i Portugal. Danmark bliver 2'er i sin pulje og møder Tjekkiet i kvartfinalen. Her taber vi stort med 0-3.

VM:

1986: Danmark vinder alle sine tre puljekampe og skal møde Spanien i ottendedelsfinalen. Jesper Olsen bringer os på 1-0, men forærer spanierne målet til 1-1. Danmark taber 1-5.

1998: Vi bliver nummer to i puljen, hvor vi taber til værterne fra Frankrig. I ottendedelsfinalen smadrer vi Nigeria med 4-1 og møder Brasilien i kvartfinalen. Her taber vi en meget lige kamp med 2-3.

2002: Danmark bliver nummer et i puljen, hvor vi blandt andre slår de forsvarende verdensmestre fra Frankrig. Desværre løber vi ind i et engelsk landshold, der er langt bedre. Vi taber 0-3.

2018: Her bliver vi nummer to i puljen, hvor vi vinder over Peru og spiller uafgjort med Australien og de senere verdensmestre Frankrig. I ottendedelsfinalen mod Kroatien kommer vi foran efter to minutter. Kroaterne udligner og kampen går hele vejen til straffesparkskonkurrence. Her brænder både Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen, og Danmark ryger ud til de senere sølvvindere. 

Powered by Labrador CMS