Dette må du ALDRIG fodre din hund med

Det kan være det rene gift for den firbenede.

Udgivet Opdateret

Må du give hunden julemad? Det kan sagens være et spørgsmål, som mange danskere stiller sig selv i disse dag.

Det kan du blive meget klogere på her.

Det kan godt være, det virker helt oplagt lige at stikke noget af den lækre julemad under bordet til familiens firbenede ven. Men det kan vise sig at være rigtigt dumt.

Det oplyser Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Tal viser nemlig at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle.

– Flæskesteg, skinke og julekringle er herligt for os mennesker, men det er altså ikke hundemad. Det kan faktisk være decideret farligt for din hund. Fed mad og for meget salt kan fx give problemer med bugspytkirtlen. Gærende dej er farligt, da det indeholder alkohol, som kan give din hund alkoholforgiftning, og chokolade er også giftigt for din hund, siger Sonja Karaoglan, direktør for Agria Dyreforsikring.

Uvidenhed er årsagen

 

Der er flere grunde til, at hundene ender hos dyrlægen: Det skyldes dels, at mange hundeejere ikke er klar over, at julemaden er farlig og dels, at der i juletiden kommer flere velmenende gæster på besøg, venner og familie, som ikke nødvendigvis kender reglerne for fodring i huset.

Du skal ikke give hunden julemad

Nødder og chokolade er blandt de værste faldgruber på julebuffeten.

– Begge ting er giftige for hunden, og nødder kan desuden sætte sig fast i tarmen. Hvis du oplever tegn på, at din hund har spist noget forkert, det kan være opkast eller diarré, så kontakt din dyrlæge hurtigst muligt, siger Sonja Karaoglan.

At give hunden julemad er altså en rigtig dårlig ide.

Powered by Labrador CMS