Dette telefonnummer skræmmer danskerne

Flere telefonnumre skræmmer danskerne - et af dem har fået energiselskab til at advare.

Udgivet Opdateret

67342216. Har du fået et opkald fra det nummer?

Så læs med herunder.

Pas på fup-opkald fra dit energiselskab!

Sådan starter et opslag på Energi Fyns hjemmeside.

“Baggrunden er, at flere af selskabets kunder har gjort os opmærksom på, at der lige nu florerer nogle ubehagelige fup-opkald fra telefonnummer 67342216”, står der videre.

Opkaldene går ud på, at man bliver beskyldt for at have stjålet strøm fra naboen, og man derfor vil få lukket for strømmen.

– Vores kundecenter har haft flere henvendelser især fra ældre kunder, der er blevet nervøse, siger Finn Andersen kommerciel ved Energi Fyn, til Newsbreak.dk.

“Energi Fyn står ikke bag disse opkald og vi anbefaler, at du lægger på og ikke ringer tilbage”, står der videre på hjemmesiden.

Der er dog ingen grund til at være nervøs; umiddelbart er der ingen fare for, der lukkes for strømmen.

67342216 er telefonfis

Tværtimod ser det hele ud til at være såkaldt telefonfis fra nummeret 67342216.

Det ved direktøren også nu.

– Det ved vi godt. Vi har 35 medarbejdere i vores kundecenter, de har fået besked på det, siger Finn Andersen, der fortæller videre, at de nu kan berolige de urolige kunder, der ringer ind

Newsbreak.dk kunne 2. december berette om lignende tilfælde, om end det dengang var fartfælder og stjålet wi-fi, der var essensen i opkaldene.

Dengang var nummeret, der blev sendt fra dog 67352216.

Andre eksempler

I det ene tilfælde siger stemmen, at man har kørt for stærkt og om man ikke har fået bøden.

I mellem sætningerne er der indlagt små pauser, så man kan nå at svare. Til sidst går det op for de fleste, i hvert fald de, der ikke har en BMW, at der er noget galt.

I det andet tilfælde siger stemmen, at den venligst, men bestemt, vil have sig frabedt, at man bruger hans wi-fi til at downloade film. Og ellers samme fremgangsmåde.

Politiet advarer

Det fik Syd- og Sønderjyllands Politi til dengang  at udsende dette tweet.

På siden ukendtnummer.dk har flere anmeldt nummeret – de fleste dog med et glimt i øjet.

Man kan sende ‘fisen’ via en app, man downloader (Se galleriet). Det skulle fungere sådan, at den første prank er gratis, derefter koster de penge.

Udenlandsk firma bag

Det er tilsyneladende et udenlandsk firma, der står bag – og det har ikke umiddelbart været muligt for Newsbreak.dk at finde ud af, hvem der er firmaets bagmænd. Vi ville gerne have haft en kommentar til danskernes reaktion på opkaldene.

I galleriet over artiklen kan du se billeder af app’en. Du kan også se, hvordan det ser ud, når den er klar til at downloade.

Så kan du selv afgøre, om du vil være med til at sprede telefonfisen.

Powered by Labrador CMS