DF hiver skatteminister i samråd

Benny Engelbrecht (S). Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) kan se frem til at skulle svare for sig i et samråd i Folketingets skatteudvalg om de omdiskuterede sager om ejendomsskat.

Det står klart, efter Dansk Folkeparti søndag bebuder, at man vil hive ministeren i et samråd, efter en redegørelse har vist, at Skat har nedprioriteret sagsbehandlingen af klagesager om forkerte ejendomsskatter.

I fjor kom det frem, at tusindvis af boligejere har betalt for meget i ejendomsskat, og det fik daværende skatteminister Morten Østergaard (R) til at garantere en hurtig sagsbehandling af klagesagerne.

Men under Benny Engelbrechts styre har ministeriet atter valgt at nedprioritere sagsbehandlingen til fordel for andre sager, og det vækker undren i Dansk Folkeparti, hvor erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF) nu efterlyser klare svar.

»Det er over et år siden, at den daværende skatteminister sagde, at man ville iværksætte en hurtig sagsbehandling, og nu står det klart, at man har undladt at efterleve de klare udmeldinger. Det må ministeren forklare,« siger Hans Kristian Skibby, der er medlem af skatteudvalget.

»Enten har man underkendt ministeren eller også er der efterfølgende kommet kontraordrer fra andre – herunder den efterfølgende skatteminister,« uddyber han.

Sagen har samtidig resulteret i et bemærkelsesværdigt skænderi mellem Morten Østergaard og Benny Engelbrecht. Den radikale partiformand undrer sig over, at Skat ikke har efterkommet hans ønske om en hurtig sagsbehandling, mens Benny Engelbrecht i stedet skyder tilbage og står fast på, at han har gjort mere som minister for området end sin forgænger.

Powered by Labrador CMS