DF i kovending: Radiokanal kan reddes

Måske skal Radio24syv fortsætte som dab-kanal. Tanken lufter Kristian Thulesen Dahl i Jyllands-Posten fredag.

Kristian Thulesen Dahl og DF er kommet på andre tanker. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Dansk Folkeparti lufter nu muligheden for at forhandle med regeringen om en alternativ overlevelsesplan for Radio24syv.

Det skriver DF-formand Kristian Thulesen Dahl fredag i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Han kalder det for noget vrøvl, at DF har haft et mål om at forhindre Radio24syv i at byde ind på en forlængelse af FM4-sendetilladelsen.

– Og jeg vil gerne vise i praksis, at det er noget vrøvl. Derfor siger vi, at vi er parate til at forhandle om, at Radio24syv, hvis ejerne og regeringspartierne er interesserede, kan køre videre i nuværende eller ændret form som dab-kanal, siger han.

Han betegner det som en “fremstrakt hånd”.

– Jeg har kunnet fornemme, at regeringspartierne, både De Konservative og Liberal Alliance, har lagt afstand til beslutningen. De giver den hele armen i forhold til at være Radio24syvs forsvarere.

– Hvis de har så stort et ønske om, at Radio24syv kan køre videre i en eller anden form, er det her fra os en fremstrakt hånd. Vi er helt parate til at diskutere det, siger Thulesen Dahl.

Kernen af problemet

Et flertal i Folketinget har pålagt dem, der skal drive FM4 fremover, at mindst 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skal være lokaliseret mindst 110 kilometer fra København.

Radio24syv har af den grund valgt ikke at søge om at forlænge sin sendetilladelse, og public service-kanalen mister dermed sin plads på frekvensbåndet.

Radiostationen drives i dag af selskabet Berlingske People, der har Berlingske Media som hovedejer med en ejerandel på 70 procent.

Til oktober udløber radiostationens sendetilladelse.

Powered by Labrador CMS