DF jubler over Hjemmeværnet ved grænsekontrollen

Ifølge Berlingske er regeringen klar til at bruge Hjemmeværnet ved grænsekontrollen for at hjælpe politiet - DF jubler over ideen

Ifølge Berlingske er regeringen klar til at sende hjemmeværnsfolk til grænsen for at hjælpe politiet. Fin idé, mener DF’s gruppeformand, Peter Skaarup (højre). Foto: Palle Peter Skov/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er en fin idé, at regeringen nu lægger op til, at bruge Hjemmeværnet ved grænsekontrollen for at aflaste politiet med den midlertidige grænsekontrol.

Det mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

– Det er godt, at regeringen nu har læst det politiske billede, hvor et flertal jo ønsker, at Forsvaret skal medvirke til bevogtningsopgaver. Vi har jo selv foreslået det flere gange, så vi er tilfredse, siger han.

Ifølge Berlingske vil regeringen til et forligsmøde tirsdag præsentere et forslag, der vil sende ansatte ved Hjemmeværnet til grænsekontrollen for at hjælpe politiet.

– Der er ikke nogen tvivl om, at Hjemmeværnet yder en stor indsats, men spørgsmålet er, hvor meget regeringen foreslår, at Hjemmeværnet skal gøre.

– Det er ikke sådan, at vi mener, at det skal være soldater i stedet for hjemmeværnsfolk. Men hvis Rigspolitiet kommer med en anbefaling af, at Hjemmeværnet godt kan klare opgaven, så tror jeg sagtens, at vi kan finde en god løsning, siger Peter Skaarup.

– Men deres udstyr skal være i orden. Det kan eksempelvis være våben eller sikkerhedsveste

/ritzau/

Powered by Labrador CMS