DF: Send jobkonsulenter ud til virksomhederne

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Landets jobkonsulenter skal sidde mindre bag skrivebordet og være mere ude hos de danske virksomheder, der mangler ansatte.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, efter en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ifølge Jyllands-Posten viser, at kun 12 procent af de danske virksomheder har samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år.

»Vi vil gerne have jobkonsulenterne ud til virksomhederne for at finde ud af, hvilke job, der mangler, og hvilke kvalifikationer virksomhederne efterspørger,« siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted (DF), til Berlingske Nyhedsbureau.

Han er ikke overrasket over de nye tal, som han mener skyldes, at der stadig er en stor del af de ledige job, der besættes via personlige netværk.

Bent Bøgsted forsøgte i forbindelse med den seneste arbejdsmarkedsreform sidste år at få sendt jobkonsulenterne mere ud af huset.

»Men det kunne vi ikke få igennem med SR-regeringen og Mette Frederiksen (S), der var beskæftigelsesminister dengang,« siger han.

DF-ordføreren håber derfor, at den nye beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V), vil være mere lydhør.

»Vi håber, den nye minister vil være modtagelig for at få ændret forholdene, så jobkonsulenterne kommer væk fra kontorerne og ud og får kontakt og føling med, hvad virksomhederne mangler. Og have så skal vi have givet de ledige den opkvalificering, der er behov for, så de kan få de job, der efterspørges,« siger Bent Bøgsted.

Powered by Labrador CMS