DF vil genoverveje beredskabsbesparelser

Marie Krarup. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der må under ingen omstændigheder være tvivl om det danske beredskabs formåen i forbindelse med et terrorangreb, mener Dansk Folkepartis beredskabsordfører, Marie Krarup (DF).

Derfor vil partiet nu genoverveje besparelser for 300 millioner kroner de kommende år.

»Det er ganske fornuftigt at kigge på besparelserne igen. Der ikke må kunne sættes spørgsmålstegn ved trygheden i Danmark,« siger hun.

Dermed stemmer partiet i med Venstre og de Konservative, der i onsdagens Berlingske melder sig klar til at se på millionbesparelserne, der også vækker bekymring hos Sund & Bælts administrerende direktør, Leo Larsen. Han frygter, at evnen til at udføre en større redningsaktion på Storebæltsbroen i forbindelse med et eventuelt terrorattentat eller lignende bliver svækket af nedskæringerne.

Besparelser på beredskabet for 175 millioner kroner skal ifølge Berlingske blandt andet findes ved at sammenlægge landets 87 beredskaber til 20 større enheder.

Samtidig betyder en vækstaftale mellem regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti fra sidste år, at der skal barberes yderligere 125 millioner af det statslige beredskab, der tager sig af mere komplicerede redningsopgaver.

Dansk Folkeparti er klar til at se på, om der kan ændres på planerne om besparelser på det statslige beredskab.

»Nu har vi ingen konkrete planer for besparelserne på det statslige område, og derfor kan vi jo stadig se på, om de nu er nødvendige, og om de kan findes på en anden måde,« siger Marie Krarup.

Powered by Labrador CMS