Diætist raser over TV3: -Dybt kritisabelt

En diætist er harm over TV3s nye onsdags-program "Min fede træner". -Dette program er dybt kritisabelt, siger hun.

Klinisk diætist, mentor og psykoterapeut stud. Christina Bendix raser efter hun onsdag aften så premieren på TV3s nye tv-program “Min fede træner”. Privatfoto.
Klinisk diætist, mentor og psykoterapeut stud. Christina Bendix raser efter hun onsdag aften så premieren på TV3s nye tv-program “Min fede træner”. Privatfoto.
Udgivet Opdateret

Klinisk diætist, mentor og psykoterapeut stud. Christina Bendix raser efter hun onsdag aften så premieren på TV3s nye tv-program “Min fede træner”.

Her skal Mascha Vang, Kira Eggers, Frederik Fetterlein og Sara Maria Franch-Mærkedahl hjælpe fire overvægtige danskere med at tabe sig. Først skal de selv tage mellem 10 og 20 kilo på – og så igen tabe sig.

Diætist: -Overvægtige bliver latterliggjort

– Det er at latterliggøre kampen for de overvægtige. Jeg skal ikke se programmet igen, siger Christina Bendix til newsbreak.dk.

Christina Bendix fortæller, at hun egentlig havde boykottet programmet og besluttet ikke at se premieren:

– Men jeg så det første afsnit. Jeg må bare sige, at jeg krummede tæer flere gange over de kendtes kommentarer undervejs, fortæller diætisten.

Christina Bendix mener, at programmet skubber de overvægtiges kamp i en helt forkert retning:

– Overvægt er jo ikke underholdning. Det er en kronisk lidelse for mange. De overvægtige skal have professionel hjælp. Dette program er dybt kritisabelt, forklarer Christina Bendix.

Hun tilføjer, at det er en lang sej proces for mange overvægtige, at komme ud af den kroniske lidelse.

Uforstående over for kritik

Kenneth Kristensen, programdirektør for MTG TV, står uforstående over for kritikken.

Derudover har det ikke været muligt at få en kommentar fra programdirektøren, da han ved newsbreak.dks henvendelse var på vej ud døren.

Masser af kritik af TV3 på Facebook

Mange seere er heller ikke jublende glade over programmet “Min fede træner”.

– For at kunne forstå livet som overvægtig…. Jesus! Der må sidde nogle mennesker i jeres programudviklingsafdeling med ekstremt dårlig smag i munden, skriver Trine blandt andet i en kommentar på TV3s Facebook-side.

– Hvor er det dybt respektløst! Det har intet at gøre med at forstå livet som overvægtig. Overvægt har mange årsager. Og årsagerne har sjældent noget med maden at gøre i sig selv. Det er for dumt det der, skriver Lene.

Powered by Labrador CMS