Direktør er helt færdig: Knaldet for narkokørsel

Venstremanden Jakob Engel-Schmidt, der er på orlov fra Folketinget, har sagt sit job op som direktør - det skyldes, at han er blevet afsløret i narkokørsel

Udgivet Opdateret

Flere kendte danskere har haft problemer med lovens lange arm på grund af det hvide pulver, kokain, og seneste skud på stammen er venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt. Den 34-årige politiker er tilbage i juli 2017 blevet knaldet for at have kørt bil under indflydelse af kokain. Det afslørede han selv på sin Facebook-profil tirsdag.

Sagen har han haft god held til at skjule, for ifølge Ekstra Bladet modtog avisen flere tip om sagen allerede i efteråret 2017, men efter at have spurgt ind til sagen hos Venstre-profilen selv, søgte Engel-Schmidt pludselig orlov fra Folketinget.

Han skulle i stedet bestride et job som udviklingsdirektør på erhvervsuddannelsesstedet Niels Brock. Her vidste man tydeligvis heller ikke noget om narkoturen, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt onsdag formiddag. Engel-Schmidt har sagt op fra uddannelsesstedet.

– Det er kommet fuldstændig bag på os, og vi er naturligvis kede af det på Jakobs vegne. Det er en stor både personlig og professionel tragedie, siger administrerende direktør på Niels Brock, Anya Eskildsen. Stedet udtaler sig ikke i personalesager, hvorfor der ikke vil blive meldt yderligere ud. En fratrædelsesordning er forhandlet på plads.

Mistede kortet

Ekstra Bladet, der har søgt og fået aktindsigt i politiets døgnrapport fra den 4. juli, har kunnet fastslå, at politikeren, der på det tidspunkt var medlem af Folketinget, forsøgte at forhindre politiet i at gøre sit arbejde, da han blev standset.

Engel-Schmidt nægtede at deltage i både en udåndingsprøve og en narkometertest, og han blev anholdt. Ved en senere retssag blev Engel-Schmidt frakendt retten til at køre bil i tre år. Det er han heller ikke den eneste kendis, der har prøvet.

Den unge politiker, der blandt andet er et kendt ansigt i TV2 News-programmet News og Co. og deltog så sent som mandag i programmet, skriver på sin Facebook-profil, at han har været et fjols.

Kommer næppe tilbage

Politikeren har som nævnt orlov fra Folketinget, hvor han er afløst af den – også kendte – USA-ekspert Mads Fuglede.

Venstres gruppeformand, Søren Gade, udtalte tirsdag aften, at han har “meget svært ved at se” Jakob Engel-Schmidt komme tilbage til en hverdag på Christiansborg narkokørslen, skriver Ritzau.

– Jakob Engel-Schmidt har begået en torskedum og ulovlig handling. Han siger selv det er utilgiveligt, og det vil jeg give ham ret i, Jakob har for tiden orlov fra Folketinget. Jeg har derfor meget svært ved at se, at han kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg, med det han har lavet, skrev han i en kommentar.

Powered by Labrador CMS