Direktør har svindlet for millioner

En direktør i GN Store Nord har lavet regnskabssvindel for 150 millioner kroner. Pressefoto
Udgivet Opdateret

Den danske storproducent af høreapparater, GN Resound er blevet offer for regnskabssvindel i mangemillionklassen.

En finansdirektør i det amerikanske datterselskab Beltone er ifølge GN Store Nord, som ejer GN Resound og hovedtelefonproducenten GN Netcom, nu anklaget for at have begået regnskabssvindel.

»I andet kvartal 2015 er det blevet opdaget, at vicepresident for finans i Beltone-netværket har begået regnskabssvindel. Som resultat heraf er et enkeltstående tab på 150 millioner kroner relateret til svindel begået fra 2012 til 2014 blevet bogført af GN Resound i andet kvartal 2015,« skriver GN kortfattet i den regnskabsmeddelelse, som kom torsdag morgen og nu koster GN-koncernen en nedjustering.

Beltone har været en del af GN Resound, der sælger høreapparater og diagnostisk udstyr, siden 2000.

»Jeg er åbenlyst generet af regnskabssvindelen i Beltone. Men når det er sagt, er det langt vigtigere, at GN Resound fortsatte sit stærke momentum i andet kvartal,« siger administrerende direktør i GN Resound, Anders Hedegaard, i en kommentar.

GN Resounds driftsresultat (EBITA) steg med fire procent til 218 millioner kroner, mens det andet ben af GN-koncernen, GN Netcom, i 2. kvartal fik et resultat på 107 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS