Discount-kæde bløder: Lukker 20 butikker

Flere friske varer og ny indretning af kædens butikker skal hjælpe Fakta til overskud. 20 butikker lukker.

Fakta-kæden har gevaldige problemer med at tjene penge. Her er det billede fra en fremvisning af Faktas nye butikskoncept, der blev lanceret i 2014. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Først senere på foråret er Fakta klar med regnskabet for 2015, men allerede nu kan koncerndirektøren i Coop, Jan Madsen, løfte sløret for, at bundlinjen i Coops discountkæde er rød.

– Vores basisdrift er stadig underskudsgivende i Fakta, men dog i bedring. Samlet bliver det ikke et flot resultat i 2015 og på grund af nye investeringer heller ikke i 2016, siger Jan Madsen.

For at sikre overskud i den skrantende discountkædes kasseapparater sætter Fakta derfor nu fart på en proces, der skal lokke flere varer i kurven hos kunderne med ny indretning af butikkerne og nye varer på hylderne.

I 2016 skal 150 butikker moderniseres, mens Coop lukker 20 Fakta-butikker.

Modernisering i butiksnettet og omkostninger til lukninger ventes samtidig at give et underskud på i omegnen af 300 millioner kroner i 2016, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Fakta er en af Danmarks største discountkæder med 9000 medarbejdere, cirka 440 butikker og en omsætning på godt 10 milliarder kroner.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS