Disse almindelige sygdomssymptomer kan gemme på en syg hemmelighed

Blandt de forskellige symptomer på salmonella, man kan holde øje med, er det i særdeleshed vigtigt at holde øje med, om man har fået nok at drikke.

Udgivet Opdateret

Der findes mange symptomer på salmonella, eller salmonellainfektion som det ret beset kaldes, og vil man derfor vide, om ens symptomer på salmonella faktisk betyder, at man ér ramt af sygdommen, skal man vide følgende.

Har man rumlen i maven, mavesmerter, diaré, kvalme, opkastninger, hovedpine og feber, så har man krydset de almene symptomer på salmonella af, og man kan derfor være ramt af infektionen. Ifølge Sundhed.dk skal man, hvis man har konstateret et eller flere symptomer på salmonella først og fremmest sørge for at drikke væske.

Sagen er den, at væskemangel kan resultere indlæggelse, hvis ikke man passer på sig selv, uagtet om man i sidste ende er ramt af infektion med salmonella eller ej. Mener du, at du er ramt af salmonellainfektion, kan du gå til din læge. Her skal du aflevere en tarmprøve, der kan påvise infektionen. Alternativt kan man tage bakterieprøver fra madvarer, der mistænkes for at være smittekilder.

Det er eksempelvis sådan, at Fødevarestyrelsen orkestrerer tilbagekaldelse af fødevarer grundet salmonellainfektion; hvis man mistænker, at der er salmonella i en fødevare, og en efterfølgende underøgelse af den mistænkte fødevare viser sig at være korrekt, bliver fødevaren trukket tilbage fra markedet.

Husk at drikke vand

Oplever man de forskellige symptomer på salmonella, kan man i øvrigt hjælpe sig selv. Små børn skal drikke saft mens voksne bør undgå søde læskedrikke. Voksne bør først og fremmest drikke vand, og er man bange for at dehydrere, kan man blande en halv teskefuld bordsalt med tre spiseskefulde sukker i en liter vand og drikke dette for at få væskebalancen på plads.

Ifølge Sundhed.dk går der normalt et par døgn, fra du smittes med salmonellainfektion, og til at du kan observere symptomer på salmonella. Ifølge Videnskab.dk er salmonella blandt de farligste bakterier i verden, og på verdensplan slår bakterien en hel del mennesker ihjel.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan du få blodforgiftning af at være smittet med salmonella, en alvorlig sygdom man kan dø af. Den kan du læse mere om på Sundhed.dk.

Kilder: Sundhed.dkSundhedsstyrelsenVidenskab.dk. 

Powered by Labrador CMS