Disse lasagner er proppet med svinekød
Hvis du køber en fiks og klar lasagne med hjem, så kan du ikke regne med, at den indeholder hakket oksekød.
Du kan ikke altid regne med, at det er oksekød, du sætter tænderne i, når du køber en færdiglavet lasagne. I tre ud af otte færdiglavede lasagner, Søndagsavisen har testet, er det nemlig hakket svinekød, du spiser.
Og det kan være svært for kunderne at se. Det er nemlig kun på en af de tre lasagner med svinekød, hvor det fremgår på forsiden af pakken.
– Jeg synes, det er en uskik at bruge svinekød, for folk vil normalt tro, at lasagne er med oksekød. Det er lidt snyd ikke at fremhæve det tydeligt på pakken, siger Rune Kromann, der er kok, faglærer og akademigastronom, til Søndagsavisen.
God grund til at bruge svinekød
Han forstår dog udmærket godt, hvorfor producenterne erstatter oksekød med svin.
– Svinekød er jo nærmest halv pris af oksekød, forklarer han.
I lovgivningen er der ikke noget, der regulerer, hvornår man må kalde et produkt for lasagne, fortæller Sofie Faltum, fuldmægtig fra Kemi og Fødevarekvalitet i Fødevarestyrelsen.
– Lasagne bolognese kan laves med svine- og/eller oksekød, og det er tilstrækkeligt, at dette fremgår af ingredienslisten, siger hun.
Svindekød i disse lasagner
De tre færdiglavede lasagner, Søndagsavisen fandt svinekød i, er Trattoria Alfredo Lasagne Bolognese fra Lidl, Bella Riviera Lasagne Bolognese fra Rema 1000 og Chef Select Lasagne Bolognese, der også sælges i Lidl.
Se billederne øverst i artiklen…