Disse prishop vil overraske dig

Top tre over højeste prisstigninger i huspriser er nok ikke de tre første, kommuner du vil tænke over.

Der er stor fremgang i huspriserne. Men det er ikke de klassiske kommuner med prishop, som ligger øverst i statistikken. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Hvilke tre kommuner vil du gætte på, har oplevet de største prisstigninger af villaer og rækkehuse det seneste år?

Langeland, Assens og Ærø? Nok ikke de første kommuner, du kommer i tanke om, vel?

Men den er god nok. De to øer i det sydfynske øhav og havnebyen på Vestfyn ligger øverst på ejendomsmæglernes “Boligsidens” seneste prisindeks.

Her kan man sammenligne kvadratmeterprisen på villaer og rækkehuse i august måned i år med samme måned sidste år.

Langeland Kommune har oplevet en stigning på over 20 procent, men Assens følger lige efter med 20 procent, Ærø ligger på en flot 3. plads med 18 procent.

Fra Lolland til København

-Det er interessant at set, at byer og kommuner, der ligger længere væk end storbyerne, nu bliver tilvalgt, siger kommunikationsdirektør på Boligsiden Birgit Daetz.

Hun vurderer, at der er en tendens til at søge ud af byen, og at den er blevet forstærket af coronakrisen:

-Vi har lært at arbejde hjemmefra, og så betyder det pludselig ikke så meget at bo på Lolland og arbejde i København, hvis man kun skal ind på sin arbejdsplads én gang om ugen, siger Birgit Daetz.

Hun bakkes op af ejendomsmægler Benny Boesgaard, der er indehaver af EDC Langeland.

-Jeg har solgt ligeså mange boliger i maj, juni og juli som på et normalt halvt år. På Langeland har det også betydning, at der ikke er bopælspligt. Så mange køber et helårshus og bruger det som fritidshus, forklarer Benny Boesgaard.

Det er tredje måned i træk, at huspriserne slår rekorden for de seneste 10 år. Dermed er kvadratmeterprisen på landsplan sneget siger over 15.000 kroner som den højeste siden 2010.

Powered by Labrador CMS