Disse smartphones holder dårligst på strømmen

Det britiske forbrugermagasin Which går smartphonebatteri efter i sømmene.

Udgivet Opdateret

Mobilen vibrerer i lommen. Du er lige undervejs, men batteriet stirrer faretruende på dig – der er rødebjælker, som indikerer, at det er ved at være slut med dagens skæg, løjer og vigtige ærinder. For mange danskere er dét at se telefonen løbe tør for strøm noget nær, det værste, der kan ske.

Men ikke desto mindre sker det hver dag, at man føler, at telefonen var opladet, inden du forlod hjemmet – og når du kommer frem, så er batteriet faretruende tæt på at være drænet for dagens vigtigste energi.

Du husker måske tilbage til en tid, hvor din telefon kunne holde strøm i dagevis. De dage er længe overstået. Men tilbage stiller det forbrugerne nok et endnu vigtigere spørgsmål – kan jeg få mit batteri til at leve længere, uden det skal koste en formue?

Og svaret: Et rungende ja.

I galleriet øverst kan du se en række tips hertil.

Kæmpe test afslører problemer

Det britiske forbrugermagasin Which har foretaget en større undersøgelse af menneskets bedste elektroniske ven; smartphonen. Når du køber en ny telefon bliver du tit lovet guld og grønne skove om, hvor holdbart dit batteri egentlig er og hvor meget mere, du får ud af din telefon, når du skifter til en nyere model med et smart galleri.

Men forbrugermagasinets undersøgelser viser, at to firmaer har overdrevet, hvor længe deres batteri egentlig holder. Det er særlig Apple og HTC, der er kommet under en skæppe, da Apples populære iPhones har reklameret med en batterilevetid på op mod 19,4 timer, hvis man taler i telefon uafbrudt, men her viser den store test, at iPhones reelle levetid blot er 14,8 timer. Det vil sige, at Apple siger, at de kan holde 31 procent længere end den egentlige virkelighed.

HTC påstår ligeledes, at de kan holde imponerende 20,5 timer, men virkeligheden viser, at det blot er 19,6 timer.

Men virksomheder som Nokia, Samsung og Sony viser sig faktisk at have udviklet telefoner, der kan holde sig længere end de egentlig angiver. Sony viste sig at være den helt store overraskelse, da de har produceret telefoner, der kan holde sig 21 procent længere end de skilter med – så hvis du får lange telefonsamtaler, så er en Sony åbenbart ikke et dårligt valg.

Du kan læse hele undersøgelse i det engelske Which.

Powered by Labrador CMS