DMI advarer: Ét stort problem nytårsaften

Nytåret kan blive knapt så festlig som først antaget.

Udgivet Opdateret

Det er måske årets vigtigste vejrudsigt, hvis man er vild med at kunne se sit dyrtkøbte fyrværkeri. Tidligere på måneden kom det frem, at danskerne brugte flere hundrede millioner kroner på at købe nytårskrudt.

Men selvom budgettet er stort og prængende – og folk med garanti stadig køber ind, ja så kan det voldsomme fyrværkerishow ende med at gøre nytåret til en fuser.

– Nytårsaften bliver grålig, men bliver diset. Man skal være varsom, når man skal skyde fyrværkeri af, fordi det er diset, men der også er vind, forklarer Janne Hansen, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut.

Efterhånden som man nærmer sig midnat og de sene nattetimer, så er der udsigt til, at vejret har ændret karakter.

– Sidst på natten bliver der opklaring, så man bedre kan se. Vi kommer til at have en let til frisk vind, men vinden tiltager i løbet af natten – og gør fyrværkeriet mere farligt, siger Janne Hansen.

Klik gennem galleriet og se den dystre prognose.

Dagen efter dagen

For mange er 1. januar lig med den årlige tur efter junkfood, når man helst vil ligge svedende i fosterstilling efter nattens udskejelser. Men kunsten at få mad, når børn og voksne har fejret det nye år natten lang kan godt vise sig som en prøvelse.

– Vinden tiltager den 1, januar.Det bliver en dag med lidt af det hele, fordi den føles rigtig kølig, siger Janne Hansen.

Men hos DMI er rådet klart – man skal orientere sig om vejret, både hvis man skal rejse eller skyde krudt af.

Powered by Labrador CMS