DMI advarer mod sne- og isglatte veje

DMIs advarsel gælder store dele af landet.

Udgivet Opdateret

Pas på. De danske veje vil være torsdag aften og nat samt fredag morgen mange steder være spejlglatte.

Sådan lyder advarslen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Mange steder i landet har fået en del nedbør i løbet af torsdagen – det være sig både i form af regn og sne – og tommelfingerreglen fra vagthavende meteorolog Frank Nielsen lyder, at jo mere nedbør, der er faldet torsdag, jo glattere er vejene.

Der er nemlig koldt, siger han:

– Der blæser en tør og kold vind, og temperaturerne er faldet til under frysepunktet de fleste steder, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

I galleriet ovenover artiklen kan du få et overblik over, hvor nedbøren er faldet og der derfor i særdeleshed vil være glat.

– Der kan være isglatte veje mange steder. Derudover kan vi få lokale snebyger, der selvsagt også vil gøre vejene glatte, siger Frank Nielsen.

Først omkring middag fredag forventer Frank Nielsen, at temperaturerne vil snige sig op over frysepunktet de fleste steder. Kystområder dog undtaget.

Advarsel om blæst på Storebæltsbroen

Torsdag aften er der samtidig en advarsel om blæst på Storebæltsbroen.

Her frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af den kraftige blæst:

– Det blæser omkring 15 meter i sekundet, og det lige i den retning der gør, at trafikken er udsat, siger Frank Nielsen.

Han fortæller videre, at det umiddelbart kun er Storebæltsbroen, der er udsat. For det er der, det blæser mest i landet og samtidig en bro, der ligger lige i vindretningen.

Powered by Labrador CMS